Haberler

Judonun Altın Kızı Melisa Çakmaklı Yurda Döndü

Güncelleme:


Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Çin'in Nanjing kentinde düzenlenen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'ye ilk ve tek altın madalyayı kazandırarak büyük bir gurur yaşatan, Osmangazi Belediyespor Judo Takamı sporcusu Melisa Çakmaklı Türkiye'ye döndü.

Yaz Gençlik Olimpiyatlarında Judoda ülkemizi 44 kiloda temsil eden ve altın madalya kazanan Melisa Çakmaklı'yı, yurda dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda başta ailesi olmak üzere takım arkadaşları, kulüp hocası, Osmangazi Belediyespor Kulübü yöneticileri ile, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile diğer yetkililer karşıladı.

Havaalanı Dış Hatlar Terminali çıkışında kendisini, 'Hoş Geldin Melisa Çakmaklı, Türkiye'nin Gururu' yazılı bir pankartla karşılayan karşılayan ailesini ve arkadaşlarını gören Çakmaklı, ilk olarak anne ve babasına sarılarak mutluluk gözyaşı döktü. Büyük bir coşkunun yaşandığı havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çakmaklı, Olimpiyatlarda Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Çakmaklı, "Yaşadığım mutluluk tarif edilmez bir duygu. En büyük hayalim Judo'da ülkeme altın madalyalar kazandırmaktı. Daha önce Balkan ve Avrupa şampiyonalarında bir çok derece yapıp madalya kazanmıştım ancak. Olimpiyat şampiyonu olup ülkeme altın madalyayla dönmek, tarifi imkansız bir mutluluk" dedi.

Bu günlere gelmesinde büyük emeği olan başta anne ve babası olmak üzere, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyespor yöneticileri ile judo takımı antrenörü Şeyda Yılmaz'a, ayrı ayrı teşekkür eden altın kız Melisa Çakmaklı, "Hayallerimden birisi de, 'Bir gün şampiyon olursam, acaba beni havaalanında karşılamaya gelecekler mi? diyordum. Bu gün o hayalimi de gerçekleştirmiş oldum. Çok güzel bir duygu bu. Olimpiyatlarda İstiklal Marşımız'ı okutmak, bayrağımızı en yükseğe çıkartmak, bir de Türkiye'nin olimpiyatlardaki tek altın madalyasını kazanan sporcu olmak, inanın çok çok gurur verici gerçekten, çok mutluyum" diye konuştu.

Kızları Melisa Çakmaklı'yı karşılayanlar arasında bulunan annesi Hatice Çakmaklı ve babası Nail Çakmaklı'da sevinç ve mutluluk göz yaşları döktü. Anne Hatice Çakmaklı, "Kızımın başarısı bize büyük bir mutluluk yaşattı. Kendisiyle gurur duyuyorum. Melisa, inanarak, isteyerek bu sporu yaptı. Onun judoya olan sevgisini görünce bizler de destek olduk. Osmangazi Belediyespor yöneticileri ve Başkan Mustafa Dündar'ın da destekleriyle, kızımız bu gün yalnızca bizim değil, Türkiye'nin gururu oldu. Sevincimi, mutluluğumu tarif edecek kelime bulamıyorum. Kızımın başarılarında emeği olan herkese buradan teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Melisa Çakmaklı'nın Milli Takım Antrenörü Hülya Şenyurt'ta, Melisa'nın Olimpiyatlarda çok akıllı maçlar çıkarttığını belirtti. Şenyurt, "Melisa, çeyrek finalde Ekvadorlu Pamela Quizhpi, yarı finalde dünya şampiyonu Japon Honoka Yamauchi'yi mağlup ederek finale kaldı. Finalde 2014 Avrupa şampiyonu Azeri Rakibi Leyla Aliyeva'yı 'Altın' skorla yenerek altın madalya kazandı. Melisa'nın aldığı madalya gençlik olimpiyatlarının ilk altın madalyası. Aynı zamanda hem judo tarihimizin, hem de Türkiye'deki tüm branşların tek altın madalyası. Tek altın madalya ile döndük Türkiye'ye, o da judonun. Kulübünü ve ailesini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title