Haberler

Judocu İkiz Kardeşlerin Gözü Olimpiyatlarda

Güncelleme:

Evde sürekli kavga eden ve annelerinin "gidin minderde dövüşün" tavsiyesi üzerine judoya başlayan ikiz kardeşler, Avpura Şampiyonasına hazırlanıyor.

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Evde sürekli kavga eden ve annelerinin "gidin minderde dövüşün" tavsiyesi üzerine judoya başlayan ikiz kardeşler, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 4-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Judo Ümitler Bay-Bayan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Judo Ümit Milli takımı Samsun'da bir haftalık hazırlık kampı yaptı.

Kampa Tekirdağ'dan katılan lise son sınıf öğrencisi ikiz kardeşler Enes ve Emre Çelik (17), AA muhabirine, 8 yıldır judo yaptıklarını, hedeflerinin ise Avrupa ve dünya şampiyonaları dışında olimpiyatlar olduğunu belirtti.

Antrenmanlarını birlikte yaptıklarını ve birbirlerine destek olduklarını anlatan Emre Çelik, "Maç ortamında da birbirimize destek oluyoruz. Aramızda tatlı bir rekabet de var. Bu yıl benim iki madalyam var kardeşimin ise bir madalyası var" dedi.

Hedeflerinin her sporcu gibi olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Emre Çelik, şöyle devam etti:

"Önümüzde Avrupa şampiyonası var, burada altın madalya almak istiyoruz ama her sporcunun olduğu gibi bizim de hedefimiz olimpiyatlara gidip altın madalya almak. Judo bireysel bir spor olsa bile antrenmanlarda eşe ihtiyaç var. Antrenmanlarda o bana yardım ediyor ben de ona. Genellikle birlikte çalışıyoruz. Uzun süredir birlikte çalıştığımız için başkası ile çalışmak biraz garip geliyor. En büyük destekçim kardeşim."

Enes Çelik ise kardeşi ile tek hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu belirterek, "Hedefimiz olimpiyatlara katılıp altın madalya almak. Bunun için de kardeşimle çok çalışıyoruz. Çalışırken eş arama gibi bir sıkıntımız yok. Normalde antrenmanlarda herkes kendine eş arıyor. İkişer yapılıyor antrenman ama biz kardeşimle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emre Çelik, çocukluklarının hareketli geçtiğini, evde sürekli ikizi ile dövüştüklerini ve ortalığı dağıttıklarını, annelerinin ise bu duruma çok kızdığını anlattı.

Judoya anneleri sayesinde başladıklarını söyleyen Çelik, "Bizi spora annem başlattı. Evde sürekli kavga ediyorduk. Annem, 'gidin minderde dövüşün' dedi. Zaten öyle başladık. Judoya başladıktan sonra kavga etmedik ama birlikte antrenman yaptık. Yine birlikte dövüşüyoruz bu kez spor yapmak için. Bu durumdan annem de mutlu" diye konuştu.

Antrenör Kapan ikizlerden umutlu

Judo Ümit Milli Takımı antrenörü Hakan Kapan ise Samsun'da 7 sporcu, 3 teknik heyet ile hazırlık kampını başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Takım olarak büyük önem verdikleri Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirten Kapan, "Nasipse artık yola çıkıyoruz. Yunanistan'da madalya bekliyoruz ama bizim üstümüzde iyi takımlar Fransa ve Rusya var, biz onları aşmaya çalışacağız. Konu mili takım olunca biz de iddialıyız. İnşallah boş dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Kapan, Avrupa Şampiyonası'nda son iki yılda erkeklerde altın madalya alamadıklarını ancak bu şampiyonada bu duruma bir son vereceklerini, ikizlerden umutlu olduğunu sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Spor

Yunanistan Türkiye Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title