Haberler

Judo Dünya Şampiyonası Yarın Rusya'da Başlıyor

Judoda yılın en önemli buluşması olan Büyükler Dünya Şampiyonası, yarın Rusya’nın Çelyabinsk kentinde başlıyor.

Judoda yılın en önemli buluşması olan Büyükler Dünya Şampiyonası, yarın Rusya'nın Çelyabinsk kentinde başlıyor. 110 ülkeden 639 sporcunun yarışacağı dev organizasyonda Türkiye 4 judocuyla madalya arayacak.

Judoda dünyanın gözü yarından itibaren Rusya'nın Çelyabinsk kentinde olacak. 110 ülkeden 639 judocu sıkletinde dünyanın en iyisi olmak için yarışacak. Türkiye'yi dev şampiyonada erkeklerde 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba, 48 kiloda Sümeyye Akkuş ve Ebru Şahin ile +78 kiloda Gülşah Kocatürk temsil edecek.

YARIN 3 MİLLİ SPORCU MÜCADELE EDECEK

Büyükler Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde erkeklerde 60 kilo, kadınlarda ise 48 kiloda madalyalar sahibini bulacak. Türkiye kafilesi açısından şampiyonanın en yoğun günü, üç sporcunun tatamiye çıkacağı ilk gün olacak.

Türkiye'nin madalya hedeflediği sıkletlerden olan 48 kiloda yarın Sümeyye Akkuş ve Ebru Şahin tatamiye çıkacak. Dünya sıralamasında 16 numarada bulunan Sümeyye, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda dünya 45 numarası Polonyalı Ewa Konieczny ile karşılaşacak. Sümeyye bu yıl Madrid'de Avrupa Açık'ta altın madalya kazanmıştı.

EBRU ŞAHİN'E JAPON RAKİP

Ocak ayında bileğinden ameliyat olduğu için bu yılın büyük bölümünde tatamiden uzak kalan Ebru Şahin de yarın ilk turu bay geçecek. Geçen yıl Büyüklerde Avrupa üçüncüsü olan dünya 26 numarası Ebru, ikinci turda 18 numaradaki Japon Ami Kondo ile karşılaşacak. Ebru, geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda yedinci sırayı almıştı.

Yarın 60 kiloda ise Ahmet Şahin Kaba ilk turda Perulu Michael Patino Villagra ile karşılaşacak. Dünya sıralamasında 77 numarada bulunan Ahmet turu geçerse çok zorlu bir rakiple, dünya üç numarası Boldbaatar Ganbat ile eşleşecek. Moğol Ganbat bu yıl iki önemli turnuvada, Paris Grand Slam'de ve Ulan Batur Grand Prix'de şampiyon olmuştu.

KAPANIŞ GÜLŞAH KOCATÜRK'TEN

Şampiyonada bireysel müsabakaların son günü olan 30 Ağustos'ta ise +78 kiloda Gülşah Kocatürk mindere çıkacak. Bu yıl Tiflis Grand Prix'de altın, Ulan Batur Grand Prix'de gümüş madalya alan Gülşah'ın ilk turdaki rakibi Brezilyalı Rochele Nunes. Dünya 12 numarası Gülşah, 18 numaradaki Nunes'i elerse dünya bir numarası Kübalı Idalys Ortiz ile kozlarını paylaşacak.

Çelyabinsk'teki Traktor Arena'da düzenlenen Dünya Şampiyonası, 31 Ağustos'ta Türkiye'nin katılmayacağı takım müsabakalarıyla son bulacak. Eleme müsabakaları Türkiye saati ile 14.00'te başlayacak, finaller ise saat 20.00'de yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rusya Federasyonu Ahmet Şahin Çelyabinsk Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title