Haberler

Juan Genoves'in Eserleri, Contemporary Istanbul'da!

Güncelleme:

Çağdaş sanat fuarı, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 12-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

İspanyol sanatçı Juan Genovés'in eserlerini Contemporary Istanbul'da sergiliyor. Türkiye'nin en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary Istanbul bu yıl 24 ülkeden 102 galeriyi ağırlıyor ve 10. yaşını kutluyor.

Türkiye'nin en büyük sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary Istanbul bu yıl 24 ülkeden 102 galeriyi ağırlıyor ve 10. yaşını kutluyor. Çağdaş sanat fuarı, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 12-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Marlborough Gallery uluslararası düzeyde tanınmış, işlerini modern dünyanın evrensel kavramları etrafında sorunsallaştırdığı iki sanatçısının eserlerini sergiliyor.


Juan Genovés bir yandan İspanyol sanatını yenileme kaygısı güden, diğer yandan da sanatın ve sanatçının toplum içindeki işlevlerini gözeten, araştırmacı bir ressam olarak biliniyor. Sanatın dönüşüm geçirmekte olduğuna duyduğu kesin inanç ve içinde bulunduğu ortamın yarattığı kaygılar onu savaş sonrası İspanya'sında gerçekleşen çeşitli sanat hareketlerine katılmaya itmiştir. Bu sanat hareketleri arasında Los Siete (Yedi) 1949, Parpallós (1956) ve Hondo (1960) yer alır. Genovés, biçimsel sanata karşı gelişen yeni bir anlayış olan figüratif resim alanında yeni yaklaşımlar sergileyen Hondo sanat akımı dâhilinde dışa vurumcu ve provokatif bir resim tarzı geliştirmiştir.

Genovés, 60'lı yıllarda yaratıcılık konusunda bir kriz yaşamış ancak kısa zamanda bu krizin üstesinden gelmiştir. Franco rejimine karşı gelişen hareketlerde büyük rol almıştır. Resimlerinde özellikle iki öğeye: kolaj tekniği ile ifade ettiği "birey" ve sinematografik bir tarzda düz renkler ile betimlediği "kalabalık" kavramlarına ağırlık vermeye başlamıştır.

Genovés bu resim tarzını, medyadan aldığı ve o dönemki diktatörlüğe karşı sergilenmekte olan güçlü bir sosyal uzlaşma ve eleştiriden yola çıkarak siyasi gerçekliğe dönüşen imgeleri ustalıkla işleyerek geliştirmiştir. 80'li yıllarda ise Genovés resimlerinde yeni bir döneme girmiş ve "yalnızlık alanları"nı ifade etmek üzere gri, mavi ve koyu sarı renklerini kromatik bir skalaya indirgeyerek ifade ettiği kent manzaralarına odaklanmaya başlamıştır.

Genovés son yıllarda yaptığı uygulamalar ile resimde durağan hareket üzerine eğilmiş ve "kalabalık", onun resim ve görsel ritim sorunlarını vurgulamada kullandığı bir kaynak haline gelmiştir. Sanatçının Marlborough Gallery tarafından Contemporary Istanbul'da sergilenen işleri bu yaklaşımlarını açıkça göstermektedir.

Contemporary Istanbul'da Genovés ile birlikte eserlerinin sergileneceği Ahmet Güneştekin, geleneksel yöntemlere bağlı kalmaksızın kendi sanatsal deneylerinden yola çıkarak, sözlü anlatılara ait karakter, sembol ve öyküleri yeniden yorumladığı modern yaşamın temel sorunlarına ışık tutan soyut işler üretir.






Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title