Haberler

Jose Feliciano ve Enbe Orkestrası ile Müzik Ziyafeti

Dünyanın Yaşayan En Büyük Gitaristi Olarak Nitelendirilen, Porto Rikolu Şarkıcı ve Gitarist Jose Feliciano, Behzat Gerçeker & Enbe Orkestrası İlebirlikte 14 Ağustos'ta da Yildizli Turkcell Geceleri'nde Bodrum Antik Tiyatro'da Hayranları ile Buluşacak.

Bugüne kadar Barry White, Richard Clayderman, Goran Bregoviç, Pavarotti, Domingo ve Monica Molina ile konserler veren ENBE Orkestrası’ nın kadrosunda Türkiye’den ve yurtdışından birçok önemli müzisyen yer alıyor.

Bu müzisyenlerin yanı sıra aranjör Ozan Doğulu, Erdem Kınay, Mustafa Ceceli ve Sinan Akçıl birçok projede Enbe ile birlikte çalıştı.

Enbe Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker, Orkestrası’nın kaliteli müzik dinlemek isteyen müzikseverlerle buluşmak amacıyla yola çıktığını projeye destek veren tüm müzisyenlere minnettar olduğunu ve son sözü müzikseverlerin söyleyeceğini ifade ediyor.

JOSE FELICIANO HAKKINDA KISA KISA

* “Guitar Player” dergisinin “Ustalar Galerisi”ne yerleştirdiği ve beş yıl boyunca “En İyi Pop Gitaristi” ödülünü verdiği, Grammy Ödülü gibi bir çok ödüle hak kazanan bir yıldız Feliciano.

* Doğuştan gözleri görmeyen müzisyen 1945 Porto Rico doğumlu. İlk enstrümanıyla ve müzikle tanışması üç yaşında oldu. Porto Rico’nun “cuatro” adlı geleneksel enstrumanını çaldıktan sonra akordeon ve gitar çalmayı öğrendi.

* Sekiz yaşında kendi bestelerini yapıyordu. 9’unda resital vermeye başlayan Jose, günde 14 saate varan çalışmayla gitarı değişik biçimlerde çalmayı geliştirdi.

* Müzisyen için kilometre taşı özelliği taşıyan üç parça, 1968’de liste başı olan “Light My Fire”, “Che Sera” ve ünlü Noel şarkısı “Feliz Navidad”dır.

* Sanatçının 6 Grammy Ödülü bulunuyor.

* “Rain”, “Chico and The Man”, “California Dreamin”, “Destiny”, “Affirmation”, “Ay Carino”, “Ponte A Cantar”, “Cuando El Amor Se Acaba” ve “Porque Te Tengo Que Olvidar?” gibi parçaların da olduğu çok sayıda Feliciano ezgisi tüm dünyada dinleyenlerin gönüllerini fethetti.

* Feliciano’nun 65’in üzerinde albümü bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title