Haberler

    Jolla Tablet, 920 Bin Dolar Bağış Aldı

    Nokia'dan ayrılan ekibin kurduğu Jolla adlı şirketin yeni tableti Indiegogo'da hedefine fazlasıyla ulaşmayı başardı.

    Furkan Yaldız - -

    Nokia'dan ayrılan ekibin kurduğu Jolla adlı şirket, geçtiğimiz yıl kendine özel işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı telefonu Jolla Phone'u tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Söz konusu şirket bu yıl ise tablet üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Jolla ekibi geliştirdikleri tabletini önde gelen bağış toplama sitesi Indiegogo'ya eklemişti. Dün başlatılan proje ise %242 oranında istenilen bağışı fazlasıyla topladı.


    Indiegogo'da dün başlatılan Jolla Tablet projesi için 380.000 dolar hedef konulmuştu. Söz konusu proje şu anda tam 917.983 dolar topladı. Bu yüzden kısa süre içerisinde hedefine ulaşmayı başaran Jolla Tablet'e yoğun ilgi olduğunu söyleyebilmek mümkün.


    Jolla Tablet, 7.85 inç büyüklüğünde ve 2048x1536 piksel çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. Gücünü 1.8GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci barındıran 64-bit tabanlı Intel yonga setinden alan alan tablette 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı bulunuyor. Arka tarafında 5MP ana kamera ve ön tarafında 2MP'lik ikinci bir kamera barındıran cihaz, Sailfish OS 2.0 işletim sistemi ile birlikte geliyor. Aynı zamanda tabletin, Android uygulamalarını desteklediğini de belirtelim.


    Yaklaşık 200 dolar bağış yapan destekçiler söz konusu tablete önümüzdeki yılın Mayıs ayında kavuşmuş olacak.



    Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Furkan Yaldız Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title