Haberler

Suriye'de Bir Hafta İçinde Ateşkes Sağlamak İçin Uzlaşmaya Varıldı

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya'nın Münih kentinde yapılan Suriye toplantısında, tarafların bir hafta ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye toplantısında tarafların bir hafta içerisinde ateşkese gitmesi konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

"ULUSAL ÇAPTA SALDIRILAR DURACAK"

İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, "İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaşmak için." dedi.

"SAHADA SOMUT ADIMLAR ATILMASI GEREK"

Suriye'de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, "Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki birkaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek." diye konuştu.

Kerry, Münih'teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

John Kerry Almanya Suriye Münih Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (222)

vatandaşMobil-ANDROID:

cok şükür bundan daha iyi haber olamaz

58
0
yanıtYanıtla
ali:

on senediir bu akp geldi geleli komşu ülkelerde ve bizde savaş bitmior bu akp gitsin hayır dağıtacam nefret ediyorum

25
11
yanıtYanıtla
Veli:

Son 10 yıldır çıkan savaşları AKP mi çıkarttı sanıyorsun? Keşke öyle olsa çünkü, savaş çıkaran ülkelere bak ne kadar rahatlar. Elin ülkesinde savaş çıkıyor bizim Ali AKP yi suçluyor. Ne ile besleniyorsun merak ediyorum, sende iyi kafa yapıyor anlaşılan.

yanıt0
yanıt0
yusufMobil-ANDROID:

inşallah daha fazla insan ölmeden biter bu gözü kör olasıca savaş..

20
1
yanıtYanıtla
hamza:

Şamdaki emevi camisinde namaz kılmayı başaramadılar. Acaba diyorum camiyimi ankaraya taşısak.

7
14
yanıtYanıtla
wtf:

komikmi la gundi

yanıt1
yanıt1
hacı:

Bunlar canlı bombaları ankara ve suruca taşıdılar neden olmasın

yanıt1
yanıt0
BEN:

ne kadar boş laf üretiyorsunuz oturduğunuz yerden. . adamlar oturdukları yerden savaş başlatıp savaş bitiriyor. . sahada bu oyunu oynayanlar kim? algı sorunu var millette. siyaset yapacağız diye kendi ülkenizi kötülemeyin hain misiniz. . ?

13
7
yanıtYanıtla
w:

ulan bukadar dış politika hatası yaptık hala neyi savunacağız 3 milyon suriyelinin kaçı pkk lı kaçı ışıdlı haberin varmı bak 4 bombala oldu türkiyede hepsi suriyeli çıktı lafa bak ülkesini eleştiren hainmiş tam tersi yanlışı konuşamayan hain

yanıt9
yanıt1
......:

akp nerden geldin dinden soğudum sizin yüzünden iyilikten insanlıktan soğudum nerden kuruldunuz nerden başımıza geldiniz ne suç işledikte sizleri gördendi allah başımıza

11
7
yanıtYanıtla
Tüm 222 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title