Haberler

Joe Biden, HDP'li Vekillerin Yüzüne Söyledi: PKK Terör Örgütüdür

Güncelleme:

AK Parti, CHP ve HDP'den milletvekilleriyle İstanbul'da görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "PKK bir terör örgütüdür, silahları bırakması ve şiddete son vermesi gerekir" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul'da Ak Parti, CHP ve HDP'li milletvekilleriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

MHP'DEN KATILAN OLMADI

Biden'ın davetiyle gerçekleşen ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeye; AK Parti'den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu, CHP'den Sezgin Tanrıkulu ve Fikri Sağlar, HDP'den Leyla Zana, Altan Tan ve Ayhan Bilgen katıldı. MHP'den ise katılım olmadı. Oktay Vural'a davet gitti ancak kendisi Ankara'da olacağını söyleyerek toplantıya katılmadı.

ALTAN TAN: OTURUP KONUŞABİLMEK ÖNEMLİYDİ

Toplantının çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, MHP'den Oktay Vural'ın da davet edildiğini ancak iptal ettiğini söyledi, "Bir masa etrafında oturup konuşabilmek önemliydi" dedi.

"PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR"

Toplantı sonrası Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Altan Tan, yedi milletvekilinin birkaç dakika süreyle konuştuğunu, Biden'ın açılış ve kapanışta kendi fikirlerini dile getirdiğini belirterek, "Biden PKK'nın hendek açmasını ve silaha başvurmasını tasvip etmediklerini, PKK'yı bir terör örgütü olarak gördüklerini söyledi. PKK'nın içerideki tutumunu eleştiriyor. PKK ile PYD'nin bağı olduğunu düşünmüyorlar. Türkiye'de siyasi mücadelenin demokratik yollarla olması gerektiğini, hükümetin bu sorunları yeni anayasa ile çözmesi gerektiğini söylüyor." dedi.

"PKK'NIN SİLAH DIŞI YÖNTEMLERLE VAROLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"

"AKP'nin yeni anayasa yapması, PKK'nin silah dışı yöntemlerle var olması gerektiğini söyledim" diyen Tan, "Benim söylediğim çok açık, ben de bunu söyledim. Türkiye'deki Kürtler demokratik cumhuriyette yaşamak istiyorlar. Kürtçe anadilde eğitim, Kürtçenin kamusal alanda, resmi alanda kullanılacağı bölgesel yönetimlerin olduğu bir ülke. AKP'nin yeni anayasa yapması, PKK'nin silah dışı yöntemlerle var olması gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Joe Biden Altan Tan İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (181)

AMEDHDP21:

BARIŞ İÇİN HDP DİYORUZ. . .

22
30
yanıtYanıtla
Erhan 25Mobil-IOS:

Türkün gücü silahsız ınsanlara yeter

23
28
yanıtYanıtla
Kurdi:

altan tan babA adamsin

5
23
yanıtYanıtla
JönTürk06:

kürtçe bence tekrar yasaklanmalı. . tek dil!!. . . tek bayrak!!!. tek vatan!!! okullarda kürtçe dersi tam bir hataydı. .

16
8
yanıtYanıtla
kör:

Hepinizin canı cehenneme vatana canımız feda

19
5
yanıtYanıtla
valar:

pkk terör örgütü diyo ama bir taraftanda her desteği veriyo, silahların bazıları abd yapımı

19
5
yanıtYanıtla
Kürt:

Allah Amerikadan razı olsun. Kürt halkı Amerikanın Kürtlere yaptığı yardımları unutmayacaktır. Kobanide Kürtler toplu katliamla yüz yüzeyken Kürtlere yardım eden tek ülke Amerikaydı. Sözde müslüman kardeşlerimiz kılını kıpırdatmazken (bir kısmı seviniyorken)Amerika yardım etti. Obama baş tacıdır. Kürt tarihinde iyi bir insan olarak yer alacaktır.

4
20
yanıtYanıtla
Kürt:

Fettah neden vatan hainiyim?Kobanide Kürtlerin öldürülmesini istemediğim için mi?Asıl siz insanlıktan çıkmışsınız haberiniz yok.

yanıt2
yanıt1
jöntürk06:

bölücü duygular besleyen herkez vatan hainidir. . sende nasiplenmişsin bundan. . hainlik duygularını kamufle etmenin yolu insanlar ölmesin!! orda insanlar degil vatan hainleri öldürülüyorr eli silahlı eşkiyalar daha sıra senin gibilere gelmedi. .

yanıt2
yanıt2
BEYAZKURT:

ÜLKEMİZİ KANA BULAMAYA ÇALIŞAN BU VAHŞİ ÇETE(PKK) HDPKK İKİLİSİ SONU KENDİ KAZDIKLARI YER GİBİ OLAÇAKTIR. BU ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİLDİR.

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 181 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title