Haberler

Jıca Heyetinden Trc1 Bölgesine Ziyaret

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından hazırlanan ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından desteklenmesine karar verilen Teknik İşbirliği Projesi kapsamında Japon uzmanlar TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) Bölgesi'ni ziyaret etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından hazırlanan ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından desteklenmesine karar verilen Teknik İşbirliği Projesi kapsamında Japon uzmanlar TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis ) Bölgesi'ni ziyaret etti.

İKA'dan yapılan açıklamaya göre, "TRC1 ve TRC2 Bölgeleri'nde Tarımsal Sanayinin Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bölgeye gelen JICA Genel Direktörü Başdanışmanı Tomochika Motomura, JICA Kıdemli Uzmanı Takafumi Ueda, JICA Direktör Yardımcısı Maki Nakamura, Markalaşma Danışmanı Kazuo Kaneko ve Japon Uluslararası Kalkınma Merkezi'nden (IDCJ) Kıdemli Ekonomist Naoko Toriumi'den oluşan heyet, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Borsası, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gaziantep Sanayi Odası, Nizip Antepfıstığı ve Zeytin Üreticileri Birliği Derneği, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nü ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretler kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği'ne ait Kilizi Entegre Organik Zeytinyağı Tesisi'ne de inceleme ziyaretinde bulunuldu.

Heyet tarafından daha sonra "Japonya'da Tarımsal Sanayide Bölgesel Markalaşma" başlıklı bir seminer düzenlendi.

Heyet ayrıca İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ile de bir görüşme gerçekleştirerek proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Özkan, JICA ile 2 yıl önce başlatılan girişimlerin sonuca yaklaştığını ifade ederek geliştirilen proje kapsamında İKA ile JICA arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

Ziyaretlerin ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi'nde düzenlenen projenin ayrıntılarının görüşüldüğü toplantıyla devam etti. Toplantıda görüşülen konuları içeren ön protokol imzalandı.

İmzalanan protokole ilişkin yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından proje hayata geçirilecek.

Bu arada Japon heyete, JICA Türkiye Ofisi yetkilileri Taichi Minamitani, Dr. Emin Özdamar, Ali Bekin ve Ajans uzmanları da eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

İpekyolu Nakamura Adıyaman Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title