Haberler

Jcr'nin Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'nin (JCR) Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin, "Finans temsilcilerinin gözü Türkiye'ye"...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'nin (JCR) Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin, "Finans temsilcilerinin gözü Türkiye'ye dönüyor, kurumsal anlamda kendimizi güçlendirebilirsek yeni ortaklıklar olabilir" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Kösemusul, Fitch, Moody's ve JCR'nin Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye çıkarmasının ülke adına güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Kösemusul, orta vadede Türkiye'nin önün açık olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"KOBİlerimizi gözden geçirerek kısa bir zamanda orta boy işletmeler haline getirmemiz, sınıf atlamamız lazım. Finans temsilcilerinin gözü Türkiye'ye dönüyor, kurumsal anlamda kendimizi güçlendirebilirsek yeni ortaklıklar olabilir. Önceden Türkiye'ye tatile gelenler, bugün yatırıma gelecek.

Türkiye, nerede olduğunu çok iyi biliyor. İş dünyası olarak Sakarya'daki üyelerimize ve temsilcilerle Ar-Ge'yi konuşuyoruz. Çıtayı yükseltme adına şirketlerimizi nasıl yukarıya taşıyabiliriz, onu konuşuyoruz. İnşallah bundan hep beraber istifade edeceğiz."

-"Bir taşla çok kuş vurmaya alıştık"-

Kösemusul, Sakarya'ya sadece tarım ve hayvancılık sektörü açısından bakılmaması gerektiğini belirterek, turizm ve sanayi sektöründe de adım atılması gerektiğini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün söylemlerinin ardından otomotiv sektörüyle ilgili çalışma başlatıldığını anımsatan Kösemusul, "Türk Traktör fabrikasının Sakarya'ya gelmesi, lobi faaliyetlerimizin neticesinde olmuştur. Bu sektörün ilimize neler katacağı ve ilimizin sektöre neler katacağını ortaya çıkarttık. Elhamdülillah, bunun meyvelerini yemeye başladık. Türk Traktör'ü sadece istihdam alanında değil, yan sanayisini de düşünmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kösemusul, otomotiv sektörünün ticareti de canlandıracağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Otomotiv sektöründe çalışanların nitelikli maaş aldığını göz önünde bulundurduğumuzda ilimize sadece sanayi anlamında değil, ticari anlamda da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Orada çalışanlarımız asgari ücreti değil, nitelikli imkanları bu şehirde harcayacak. İnşallah ilimizin ticaretine katkı yapacağını düşünüyoruz. Bir taşla çok kuş vurmaya alıştık, böyle olmaya devam edeceğiz." - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Anadolu Ajansı Sakarya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title