Haberler

Jata 2015 Turizm Fuarı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Bergama Belediyesi, ev sahipliğini Japonya'nın başkenti Tokyo'nun yaptığı JATA 2015 Turizm Fuarı'na katıldığı bildirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Bergama Belediyesi, ev sahipliğini Japonya'nın başkenti Tokyo'nun yaptığı JATA 2015 Turizm Fuarı'na katıldığı bildirildi.

İZKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, fuarda UNECSO Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Efes ve Bergama'nın özellikle ön plana çıkartıldığı, İzmir'in tarihi ve kültürel kimliğini gösteren stant tasarımının tercih edildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, fuar kapsamında tur operatörleri ve medya temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini, hazırlanan Japonca dokümanlarla İzmir'i etkin bir şekilde tanıttıklarını belirtti.

Yılmazçoban, "İzmir'in turizm potansiyelini artırmak açısından verimli bir fuar oldu. Turizm sektöründe dönem dönem yaşanan dalgalanmalardan daha az zarar görmek, turizm sezonunu uzatmak ve turizm çeşitliliğini artırmak için tanıtımı önemli görüyoruz. Bu yolda daha fazla başarı elde etmek için güç birliğinin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Japon turistlerin Bergama'ya yoğun ilgisi olduğunu bildiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu fuarla birlikte bölgeye olan ilgiyi en üst seviyeye çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Standı, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç'in ziyaret ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Bergama Japonya Tokyo Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title