Haberler

Japonya, Adana'da Katı Atıktan Enerji Üretmek İstiyor

Katı atıktan enerji üretimi konusunda Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Japon devi firmalar; Toyota Tsusho Corp, Hitachi Zosen Corp, JGC Corp, JASE-W, EX Research Institute, Clean Authority Of Tokyo 23 Cities’in temsilcilerinin bulunduğu heyet, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye’nin koordinasyonunda Adana’ya geldi.

Katı atıktan enerji üretimi konusunda Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Japon devi firmalar; Toyota Tsusho Corp, Hitachi Zosen Corp, JGC Corp, JASE-W, EX Research Institute, Clean Authority Of Tokyo 23 Cities'in temsilcilerinin bulunduğu heyet, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye'nin koordinasyonunda Adana'ya geldi.

Başbakanlık Yatırım Ajansı yöneticilerinin de bulunduğu heyetin Adana'ya gelişiyle ilgili, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye bilgi veren REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Japonya heyetinin İstanbul ve Ankara'da girişimleri bulunduğunu, Adana ve İzmir'le ilgili de yeni yatırım istekleri olduğunu ifade etti.

Japonya Hükümeti'nin desteğini alan heyeti bu nedenle Adana'ya getirdiklerini belirten Sayman, katı atıktan enerji üretimi konusunda fizibilite çalışması yapıldığını anlattı.

Heyetin Sofulu Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisi'ni de gezdiğini belirten Sayman, şu anda heyetin, söz konusu yatırımlar için uygun ortam olup olmadığını araştırdığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de, Adanalının yararına olacak projelerde işbirliği yapmayı istediklerini söyledi. Daha önce Ceyhan'da benzer bir katı atık tesisi projesi için AB'den 15 milyon Euro'luk destek alan proje oluşturduklarını hatırlatan Sözlü, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden görüşülüp, projeler üretilebileceğini açıkladı.

Japon heyeti, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'ndan da brifing aldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hüseyin Sözlü Türkiye Japonya Tokyo Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title