Haberler

Japonlardan Çankırı'ya Yatırım

Dünyanın lastik devlerinden Japon Sumitomo firmasının Çankırı'da başlayan yatırımları ardından bir grup japon yatırımcı daha kente gelerek, Vali Vahdettin Özcan'dan bilgi aldı.

Dünyanın lastik devlerinden Japon Sumitomo firmasının Çankırı'da başlayan yatırımları ardından bir grup japon yatırımcı daha kente gelerek, Vali Vahdettin Özcan'dan bilgi aldı.

Japon Nomura Araştırma Merkezi'nin organizasyonu ile Çankırı'ya gelen Japon firmalarının danışmanları, Çankırı-Ankara yolunda kurulan ve Japon Lastik Firması Sumitomo'nun inşaatının da bulunduğu Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Çankırı hakkında Vali Özcan ile yetkililerden bilgi aldı. Sumitomo Rubber Industries Yönetim Kurulu Başkanı Norifumi Fujimoto, Mali İşler Departmanı Genel Müdürü Tsuguharu Inove, JBIC Sanayi Finans Grubu Danışmanı Tomohiko Aita, Global Üretim Sanayi Danışmanlık Bölümü Kıdemli Danışmanı Yoshihiko Iwadare ve Global Üretim Sanayi Danışmanlık Bölümünden Taku Yashiro'dan oluşan heyetle valilik makamında bir araya gelen Vali Vahdettin Özcan, Çankırı'nın yatırım için önemli avantajlara sahip bir bölge olduğunu belirtti. Vali Özcan, Japon yatırımcıların bölgeye gösterdikleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. JBIC Sanayi Finans Grubu Danışmanı Tomohiko Aita ise yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Sumitomo Rubber Industries Yönetim Kurulu Başkanı Norifumi Fujimoto'dan edindiğimiz bilgiler ve Nomura Araştırma Merkezi aracılığıyla ilinize gelmiş bulunuyoruz. Yakınkent OSB'deki çalışmalarınızdan ve kurulacak olan fabrikalarından bahsetti. Biz de ilinizde yatırım yapmak, ilinizi daha yakından tanımak için sizi ziyaret etmek istedik." - Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Vahdettin Özcan Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title