Haberler

Japon Tercümanın Trafik Kazasında Ölümü

Şanlıurfa'daki trafik kazasında yaşamını yitiren Takaya'nın eşi, cenazeyi teslim almak üzere şehre geldi Takaya'nın, 22 yıldır Türkiye'de bulunduğu, bir süre Marmaray Projesi'nde çalışan mühendis Hisashi Takaya ile 13 yıl önce evlendiği öğrenildi.

Şanlıurfa'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 46 yaşındaki Japon tercüman Kazumi Takaya'nın eşi Hisashi Takaya, kente geldi.

Beraberinde Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde görevli 2 kişiyle Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gelen Takaya, eşinin cenaze işlemlerini takip etti. Yetkililerden trafik kazasına ilişkin bilgi aldığı öğrenilen Takaya, daha sonra otele geçti. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen Takaya, gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.

Japon tercümanın cenazesinin bu akşam uçakla İstanbul'a götürülmesi bekleniyor.

Takaya'nın, 22 yıldır Türkiye'de bulunduğu, bir süre Marmaray Projesi'nde çalışan mühendis Hisashi Takaya ile 13 yıl önce evlendiği öğrenildi. İki çocuğunu Türkiye'de dünyaya getiren Takaya'nın zaman zaman bazı Japon medyası için tercümanlık yaptığı belirtildi.

Dün, terör örgütü IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilot ve Japon gazetecinin serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine Akçakale ilçesine gelen yabancı gazetecilere tercümanlık yapan Kazumi Takaya'nın içinde bulunduğu Kasım Polat idaresindeki 63 K 9655 plakalı hafif ticari araç, Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 10. kilometresinde, önünde seyreden İbrahim Halil Şikak'ın kullandığı 63 E 8750 plakalı kamyona arkadan çarpmış, kazada, Japon tercüman ile sürücü Polat yaşamını yitirmişti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Marmaray Japonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title