Haberler

Japon Kadınlar Sosyal Medyada Bu Türk'ü Konuşuyor

Güncelleme:

Sultanahmet'te tanışıp sevgili olduğu Japon kadını kandırıp yüklü miktarda parasını alan Türk 2 yıl 6 ay hapisle 50 bin lira para ceza aldı. Japon kadın ve arkadaşları şahsı sosyal medyada ifşa etti.

Sultanahmet'te hanutçuluk yapan sanık, Japon kadın turisti dolandırmaktan suçlu bulundu ve 2 yıl 6 ay hapisle 50 bin lira para cezasına çarptırıldı. M.G.'nin kendinden 17 yaş büyük Japon kadın Y.K.'den evlenme vaadiyle tam 370 bin lira sızdırdığı belirtiliyor.

İSTANBUL TATİLİNDE TANIŞTILAR

İddianame ve suç duyurusuna göre Japon vatandaşı 48 yaşındaki Y.K. 11 Şubat 2013 günü İstanbul'a tatile geldi. Sultanahmet'i gezen Japon kadın Ayasofya Müzesi'nde video çekerken yanına hanutçuluk yapan sanık 31 yaşındaki M.G. geldi.

BİR JAPON KADAR İYİ KONUŞUYOR

Anadili gibi Japonca konuşan M.G. gün boyu Y.K. ile gezdi. Ertesi gün de birlikte gezen çiftin arasında duygusal yakınlaşma başladı. Tatilin ardından ülkesine dönen Y.K. ile M.G. internet üzerinden görüşmeye devam etti.

JAPON KADINDAN BORÇ PARA İSTEMEYE BAŞLADI

Sanık M.G., güvenini kazandığı Japon kadından borç para istemeye başladı; memleketten bir arsa satın aldığını borcu olduğunu söyleyerek para aldı. Ardından kendine Iphone marka telefon aldırdı. Türkiye'den ev almak istediğini söyleyen Japon kadın, M.G.'ye 230 bin TL para gönderdi. Japon kadın da birlikte yaşayacakları hayalini kurduğu ev için çeyiz eşyaları alarak Türkiye'ye gönderdi. M.G. bir süre sonra Y.K.'yi arayarak memlekete döneceğini söyledi. Evi sattı. Çeşitli bahanelerle Japon kadından para istemeye de devam etti.

TELEFONLARA ÇIKMAZ OLDU, SIRRA KADEM BASTI

M.G. ailesinin evinde yapılacak tadilatı gerekçe göstererek kadından yine para istedi, ancak Japon kadın bu talebi reddetti. Y.K., M.G.'nin evli olduğunu öğrendiği gün paralarının tamamının geri ödemesini istedi. M.G. de parayı ödeyeceğini, bunu Japonya'ya gittiğinde yapacağını söyledi ama bir süre sonra telefonlara çıkmaz oldu. Bunun üzerine Japon kadın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"EVLİLİK VAADİNDE BULUNMADIM"

Soruşturma sonunda hakkında dava açılan sanık M.G.'nin "Dolandırıcılık" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi. Suçlamaları reddeden sanık, Y.K.'yle tanıştığında evli olduğunu söylediğini belirterek kendini şöyle savundu:

"JAPON EŞİM ORADA BOŞANMA DAVASI AÇTI"

"Japon eşimin orada boşanma davası açtığını orada mahkemenin karar verdiğini ancak Türkiye'de boşanma için burada da dava açmam gerektiğini bunun için de boşandığım eşimin bana vekalet vermesi gerektiğini söylemiştim. Dolayısıyla müşteki benim evlilik hayatımın bu şekilde olduğu konusunda tanıştığımızda bilgi sahibidir. Y.K. ile sohbetimiz sırasında kendisinin belli bir miktar parası olduğunu, bunu değerlendirmek istediğini söyleyince kendisine yatırım amaçlı ev alabileceğimizi söyledim. O da bunu mantıklı buldu sonra da kendisine Türkiye'den bir ev aldık. Kendisi yabancı uyruklu olduğu için ve yabancı bir kişinin Türkiye'de ev alırken yabancı kişilerin ev almak için ne işlemlere tabi tutulduğunu ve hazırlanması gereken evrakın içeriğini bilmediği için evi benim üzerime aldık. Daha sonra evi kendisine tapudan devredecektim. Arabamın motoru yanmıştı bunun tamiri için Y.K.'den para istemiştim, o da bana gönderdi. Ben de bu parayla arabamın tamirini yaptım. Ben Y.K'den aldığım parayla ev almıştım, araba almıştım. Arabamın tamirini yaptırdım. Çeşitli masraflar sonucu para bitince Türkiye'de işlerim iyi olmadığı için Japonya'ya çalışmaya gidecektim. Gittiğimde de Y.K.'ye olan borcumu ödeyecektim. Y.K. ile aramızda ilişki başladıktan sonra problem yoktu ancak Y.K.'nin kıskançlıkları başlayınca iş para meselesine döndü. Bu sebeple Y.K. kendisini dolandırdığım iddiasıyla şikayetçi oldu. Ben ona evlenme vaadinde bulunmadım. Birlikteliğimiz vardı. Sonlandıktan sonra şikayetçi oldu. Paraları aldığımı kabul ediyorum. İade edeceğim. Bugüne kadar imkanım olmadığı için iade edemedim."

"TÜRKİYE'YE GELİP GELİN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORDU"

Y.K.'nin avukatları Enver Aksakal ve Hülya Aksakal ise şunları söyledi: Sanık, müvekkilimi evlilik vaadiyle kandırmıştır ve çok miktarda parasını almıştır. Nüfus kayıtlarında yapılan incelemelerde görüleceği üzere sanık başka bir Japon uyruklu kadınla evlidir. Sanık müştekinin zararını gidermemiştir. Ayrıca müvekkilimin kronik bir rahatsızlığı bulunmaktadır, kemikleri eriyor ilerde yürüyemez hale gelecek. Müvekkilim her şeye olan inancını kaybetti, Türkiye'ye gelip gelin olacağını düşünüyordu. Ama sevgilisi olduğu adamın evli olduğunu ve dolandırıldığını öğrendi. Müvekkilimizim hastalığı çok ilerlemiş durumda çok paraya ihtiyacı var. Bu bahsettiğimiz paralar tüm var mal varlığıydı. Şikayetçiyiz, cezalandırılmasını talep ederiz" diye konuştu.

2 YIL 6 AY HAPİS VE 50 BİN TL ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık M.G.'nin üzerine atılı dolandırıcılık suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Mahkeme, Sanık G.'nin 2 yıl 6 ay hapis ve 50 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Cezayı ertelemeyen mahkeme, sanık M.G.'nin yurtdışına çıkışına da yasak koydu.

HUKUK MAHKEMESİNE DE DAVA AÇTILAR

Öte yandan Japon Kadın Y.K.'nin avukatı Enver Aksakal, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sanık M.G. hakkında 370 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dilekçede, sanık M. G.'nin banka hesaplarına, Güngören'deki eve ve BMW marka araca ihtiyari tedbir kararı konması da istendi.

JAPONYA'DA KADINLAR BİRBİRLERİNİ UYARDI

Öte yandan japon kadınlar Twitter hesabı üzerinden şu sözlerle M.G. ile ilgili olarak birbirlerini uyardı: "Türkiyeyi seven Japonları dolandıran kötü dolandırıcı, Yaklaşınca kaç veya polisten yardım iste, en iyisi görmezden gel", "İstanbul özellikle Mavi Camii veya Ayasofya çevresine gidecek planları olanlar Türk dolandıcıya dikkat ediniz. Türkiye'yi seven Japonları aldatan adam, Japonlara parası ve vücudu için yaklaşır.", "Ben ve arkadaşım Türkiye'yi çok seviyorduk. Ama bu adamın bizi dolandırmasından sonra Türkiye'yi ve çok sevdiğimiz için şoktayız", "İyi derece Japonca konuşarak para ve vücudu amaçlayan kötü adam. Arkadaşım gibi acı çekmenizi istemem, dolandırıcıya dikkat ediniz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sultanahmet Japonya Türkiye 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title