Haberler

Japon Hükümeti, Çalışanlara Kanunla Zorunlu Tatil Yapma Hakkı Getirdi

Güncelleme:

Japon hükümeti çalışanlara kanunla zorunlu tatil yapma hakkı getirdi. Japon hükümeti çıkardığı bir kanunla çalışanlara mecburi tatil yapma hakkı getirdi.

Japon hükümeti çıkardığı bir kanunla çalışanlara mecburi tatil yapma hakkı getirdi. Japonya'da kamu ve özel sektörde çalışanlar yılda 5 gün zorunlu izinli sayılacaklar.

TATİL HAKKINI KULLANMAK İSTEMEYENLER CEZALANDIRILACAK

Tatil hakkını kullanmak istemeyenler hakkında ise yasal işlem başlatılacak. Bu kanunun Japon halkında sürekli çalışma sonrası oluşan ruhsal hastalıkların önüne geçmek için çıkartıldığı belirtiliyor.

İŞLERİNİN ELİNDEN GİDECEĞİ KORKUSUYLA TATİLE ÇIKMIYORLAR

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada, ülkede çalışanların yarısından fazlasının yılda 18.5 gün olan ücretli izin hakkını kullanmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre Japonlar tatil hakkını kullandıkları zaman kendilerinden boşalacak olan iş gücünün patronları tarafından arkadaşlarına verileceğinden endişe duyarak tatile çıkmıyorlar. Japon çalışana göre herkes kendi işini kendi yapmalı arkadaşının işi ise geçici de olsa bir başkasına yüklenmemeli.

HEMEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yomiuri gazetesinde yer alan haberde, Japon hükümetinin çıkardığı bu yeni iş kanununun hemen yürürlüğe gireceği ve 2020 yılında zorunlu tatile çıkartılacak Japonların sayısının ise yüzde 70'lere varmasının beklendiği vurgulandı. Japon iş kanununa göre bir iş yerinde en az altı ay çalışan Japon işçinin yılda 10 gün ücretli izin kullanma hakkı bulunuyor. Şayet bir işçi aynı iş yerinde aralıksız altı buçuk yıl çalışmış ise bu hak 20 güne çıkabiliyor.

Çalışma Bakanlığının yılda en az 5 gün tatil yapmayanlara ceza getirmeyi planladığı kanunun bu izni 10 güne çıkartmak istemeyen işçileri kapsamadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya Önemsiz Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

fakirler:

Bizim memurlar calisirken bile tatil yapiyo . NUfus mudurlugune git , her memurun yaninda 4 -5 tane misafir var . Cay kahve keyfi yaapiyolar . ISimizi yapmalari icin misafirlerin gitmesini bekliyoruz . Bunlara zrunlu tatil degil yillik izin bile vermiyeceksin

11
2
yanıtYanıtla
lalamobilWeb@haberler.com:

Teeeeyyyyyy aynı benim ülkem

10
0
yanıtYanıtla
Erhan kılınçerMobil-IOS:

Japonyada nasıl faizler düşüyosa bizm ülkemizde de düşmesi gerekiyor Japonyoda çalışanşanlar içi tatil zorunluluğu varsa bizm ülkemizde de olmalı

7
1
yanıtYanıtla
bilen biriMobil-ANDROID:

aynı cümleyi 3 kez yazıp haber yapıyorsunuz.. ayıp yaw..

3
0
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

bizde calisan yokki herkes yatista

0
1
yanıtYanıtla
....Mobil-ANDROID:

Bizde de tatili kesmeye çalışırlar. Adamlar zorla tatile çıkarıyorlar. Bu arada memuru kıskananlar unutmayın siz öğretmenin sınıfta dürttüğü ama ona rağmen adam olamayan hep zayıf getiren eziklersiniz. Bu yüzden okuyup memur olanları kıskanmayalım. Sen de adam olsaydın sen de kazansaydın. Sokaklarda sürteceğine.

1
0
yanıtYanıtla
Hesap kitap Mobil-IOS:

Adamlar işkolik . Tek gün bile izne çıkmıyorlar . Devlet zorla çıkarıyor . Bizde herkes kayterma

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title