Haberler

Japon Heyeti Aliağa'daki Gemi Geri Dönüşüm Tesisini İnceledi

Japonya'dan gelen heyet, Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm tesislerinde incelemede bulundu.

Japonya'dan gelen heyet, Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm tesislerinde incelemede bulundu.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, heyetin ziyaretinde, bin 450 metre uzunluğundaki sahil bandında, 22 firmanın hizmet verdiğini belirtti.

Sektör olarak uluslararası sözleşmelerin yükümlüğünü yerine getirmek adına, bedeli 20 milyon doların üzerinde, insan ve çevre sağlığını koruyucu yatırımlar yaptıklarını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Bireysel hatalar haricinde, iş kazalarının tamamen önüne geçtik. Dünyanın en büyük gemileri arasında gösterilen birçok gemiyi, tesislerimizde başarıyla geri dönüşüme kazandırdık. Bu noktada miadını dolduran gemilerinin en güvenilir ve çevreci ülkelerde sökülmesini arzu eden Japonya ile iş birliği yapmak isteriz."

Ziyaretin ardından tesislerde incelemede bulunan heyet adına gazetecilere açıklamada bulunan Japonya Dış Ticaret Örgütünden Gemi İnşaatı Politikası Direktörü Akihiro Tamura, Türkiye'nin, sektörle ilgili en gelişmiş ve modern ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Tamura, Aliağa'daki tesislerin, biraz daha çabayla tamamen kusursuz olabileceğini ifade ederek, "Japonya olarak bu noktada Türkiye ile iş birliği yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye'de sektör, gerek çevre gerek insan sağlığı gerekse iş güvenliği konusunda son derece gelişmiş durumda" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title