Haberler

Japon Gelinden 'Ertuğrul'un Kahramanları' Konseri

JAPONYA'nın başkenti Tokyo'da yaşarken Bodrumlu denizci Özgür Çalık ile tanışıp evlenen ve ilçeye yerleşen piyanist Hiroko Nagai Çalık, Türk-Japon Dostluk Konserlerinin 2'ncisini, 550 Türk denizcisinin şehit olduğu ülkesinin Kuşimoto kentinde verdi.

JAPONYA'nın başkenti Tokyo'da yaşarken Bodrumlu denizci Özgür Çalık ile tanışıp evlenen ve ilçeye yerleşen piyanist Hiroko Nagai Çalık, Türk-Japon Dostluk Konserlerinin 2'ncisini, 550 Türk denizcisinin şehit olduğu ülkesinin Kuşimoto kentinde verdi. Türk şehitliğini ve müzesini de ziyaret eden Hiroko Nagai Çalık, 'Ertuğrul'un Kahramanları' ismini verdiği yeni bestesini, ilk kez bu konserde seslendirdi.

Geçen yıl Japonya'yı gezmeye giden Bodrumlu denizci Özgür Çalık ile tanıştıktan kısa sürede aşık olan ve evlenen dünyaca ünlü piyanist 34 yaşındaki Hiroko Nagai Çalık, ülkesinin başkentindeki piyano okulunu kapatarak 5 ay önce Muğla'nın Bodrum ilçesine yerleşti. Piyanist Hiroko Nagai Çalık, Ertuğrul Projesi'nin sahibi Bodrum Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) aracılığıyla başlattığı Türk-Japon Dostluk konserlerinin ilkini, 29 Aralık'ta Bodrum'da verdi. Hiroko Nagai Çalık, ikinci konserini ise Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda, 550 Türk denizcisinin şehit olduğu, ülkesinin Kuşimoto kentinde verdi. Ertuğrul Projesi Başkanı Tufan Turanlı ve eşi Özgür Çalık ile birlikte ülkesine giden Hiroko Nagai Çalık, konser öncesi Türk müzesini ve Türk Şehitliğini gezdi. Kusimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima da gruba eşlik etti. Hiroko Nagai Çalık, şehitler için dua etti, çiçek bıraktı.

İLK KEZ O ESERİ SESLENDİRDİ

Ziyaret sonrası Türk Müzesi'nde konser veren Hiroko Nagai Çalık, Chopen ve Barahms'ın eserlerinin yanı sıra son bestesi ve ilk kez çaldığı 'Ertuğrul'un Kahramanları' isimli eserini seslendirdi. Wakayama Eyaleti Meclis Başkanı Fujio Endo, Belediye Başkanı Katsumasa Tashima ve yaklaşık 80 seçkin Japon sanatsever konseri izledi. Konserde konuşma yapan Hiroko Nagai Çalık, "Eşim Türk. Çocuğum Bodrum'da bir Türk olarak doğacak. Adını da Ertuğrul koymak istiyorum. Bir Japon sanatçı olarak Türklerin 129 yıl önce canları pahasına ülkemizi ziyaret etmelerini barış ve dostluk için vatanımıza gelmelerini, Onları tanıdıkça daha iyi anlayabiliyorum. Bu nedenle iki ülkenin birbirine daha çok yaklaşması için bir sanatçı olarak ne gerekiyorsa yapacağım. Bu nedenle şehitlikte verdiğim konser ve yaşadığım anlar ömrümün en güzel en anlamlı anları oldu" dedi.

Belediye Başkanı Tashima, Hiroko Nagai Çalık'a çiçek vererek teşekkür etti.

Ertuğrul Projesi Başkanı Tufan Turanlı ise Hiroko Nagai Çalık'ın dostluk ve barış elçisi olduğunu belirterek, "BOSAV olarak hedefimiz artık, Bodrumlu olan Hiroko Nagai'nin büyüleyici müziğini Japon dostlarımızla paylaşmak olduğu gibi; Japon halkına Bodrum'un huzur ve güven dolu bir kent olduğunu, Hiroko'nun Bodrum'da yaşamayı seçimiyle anlatmak ve vurgulamak istiyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Piyanist Japonya Bodrum Tokyo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title