Haberler

Jandarmanın İsteğiyle Kenevir Ektim Dedi, Mahkum Oldu

Malatya'da Begüm Kartal cinayeti ve Zirve Yayınevi Davası'nda tanıklık yapan jandarma eski haber elamanı ve geçici köy korucusu Yaşar Adak, yasadışı kenevir ekimi ve uyuşturucu ticaretinden beraat etti.

Malatya'da Begüm Kartal cinayeti ve Zirve Yayınevi Davası'nda tanıklık yapan jandarma eski haber elamanı ve geçici köy korucusu Yaşar Adak, yasadışı kenevir ekimi ve uyuşturucu ticaretinden beraat etti. Adak'ın bahçesine jandarmanın isteğiyle kenevir ektiğini iddia eden Erkan Elalmış ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu.

8 yıl önce Battalgazi İlçesinde bir arkadaşının kına gecesine katılan üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybetmesinin üzerine jandarma ekipleri, sanık olarak Osman Ulu'yu yakalamış ve zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ancak daha sonradan eski jandarma haber elemanı olan Yaşar Adak'ın soruşturmayı yürüten savcılığa verdiği ifade, davanın seyrini değiştirmişti.

Tanık Yaşar Adak, Özel Yetkili Savcılığa verdiği ifadesinde Begüm Kartal'ın zanlı olarak tutuklanan Osman Ulu tarafından öldürülmediğini ileri sürerek, olayın üstünü JİTEM'in kapattığını iddia etmişti.

Jandarma aleyhine ifade veren eski haber elemanı Adak'ın 2009 yılında Battalgazi ilçesi Ağılyazı Köyü'nde bulunan bahçesinde 9 bin 740 hintkeneviri ele geçirilmiş ve Adak hakkında 'yasa dışı kenevir ekimi' ve 'uyuşturucu ticarinden' Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

2010 yılında başlayan yargılamada, önceki gün karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada ifade veren eski jandarma haber elemanlarından ve aynı davadan geçen yıldan itibaren tutuksuz yargılanan Erkan Elalmış, o dönemde Begüm Kartal davasında jandarma aleyhine tanıklık yapan Yaşar Adak'ın bahçesine, Jandarma görevlilerinin talimatıyla kenevirleri ektiğini iddia etti. Elalmış mahkemede verdiği ifadede 2009 yılı sonlarında jandarma görevlilerinin kendisine Yaşar Adak'ın fotoğrafını gösterdiklerini ve hakkında detaylı bilgiler aldığını iddia etti. Daha sonra Yaşar Adak'ın sürekli gittiği çay ocağına giderek, kendisiyle tanıştığını belirten Erkan Elalmış, daha sonraki süreçte ise onunla samimi olduğunu söyledi. Ardından Yaşar Adak'tan iş istediğini belirten sanık Erkan Elalmış mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

"10-15 liraya çalışırım dedim, o da kabul etti. 2009 yılı Ekim ayında jandarmada müdür olarak hitap edilen şahıs, bana fiğ tohumuna benzer 1 kilogram tohum ve H.O. isimli kimlik kartını verdi. Bunları Yaşar Adak'ın bahçesine ektim. Talimatla bu otları çapaladım. 2010 yılının Mart ayında bu bitkilerin bazılarını sökerek tarlanın kenarına atmam söylendi. Adak ile ilişkimi kestim. Jandarmada müdür olarak tanıdığım kişi bana 'Türkiye'nin senin gibi evlatlara ihtiyacı var' dedi. Ben kenevir ekim işini jandarma personelinin isteği doğrultusunda yaptım."

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, sanık olarak yargılanan Yaşar Adak hakkında beraat kararı verirken, jandarma adına hintkeneviri ektiğini iddia eden eski jandarma haber elamanı tutuksuz sanık Erkan Elalmış ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Begüm Kartal Yaşar Adak Battalgazi Osman Ulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title