Haberler

Jandarmadan "Örnek Öğrenci Servisi" Projesi

Şanlıurfa'da jandarma trafik ekipleri, örnek okul servisi projesi kapsamında, taşımalı eğitim yapan okulların servisleri denetledi.

Şanlıurfa'da jandarma trafik ekipleri, taşımalı eğitim yapan okulların servisleri denetledi.

Türkiye'de en fazla taşımalı eğitimin yapıldığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, öğrenci servislerini inceledi.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için eğitim yılı içerisinde şoförlere çeşitli seminerler veren jandarma ekipleri, proje kapsamında Yamaçaltı Ortaokulu'na giderek öğrenci ve şoförlere uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Proje kapsamında, yol uygulaması yapan ekipler, kırsaldaki mahallelerden gelen öğrenci servisleri durdurarak, ehliyet, ruhsat, aracın modeli, camlar, emniyet kemerleri kontrollerini gerçekleştirdi.

Uygulama sırasında jandarma ekipleri öğrencilere, "sürücünün araçta sigara içip içmediğini", "hız ihlali yapıp yapmadığı" gibi sorular yöneltti. Ekipler, kontrolden başarı bir şekilde geçen şoförlere teşekkür etti.

Yamaçaltı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Karakoç, gazetecilere yaptığı açıklamada proje ile yakından ilgilendirdiklerini ve gereken desteği verdiklerini söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title