Haberler

Jandarmadan Kurbanlık Denetimi

Güncelleme:

Tokat'ta jandarma ekiplerinin İstanbul ve Ankara'ya yapılan kurbanlık sevkleri ile ilgili denetimlerinde, uygun olmadığı belirlenen 159 hayvana el konuldu.

Tokat'ta jandarma ekiplerinin Doğu illerinden İstanbul ve Ankara'ya yapılan kurbanlık sevkleri ile ilgili denetimlerinde, uygun olmadığı belirlenen 159 hayvana el konuldu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, doğu ve güneydoğu illerinden batıya sevk edilen kurbanlık hayvanlar için kontrol ve denetimlerini arttırdı. Ekipler Niksar D-100 karayolu üzerinde durdukları araçlarda sevk edilen kurbanlık hayvanlarda pasaport, küpe, sağlık raporu ve nakil belgelerini kontrolü başlattı. Yapılan kontroller sırasında istenilen belgeleri olmayan hayvanların sevkıyatına izin verilmezken, hayvan sahipleri ve araç sürücülerine idari para cezası uyguladı.

171 BİN 779 LİRA PARA CEZASI

Ekipler tarafından yapılan uygulamada şimdiye kadar yaklaşık 3 bin 532 hayvanın kontrol edildiği öğrenildi. Kontrol edilen hayvanlardan 159'unun sağlık raporu, küpesi ve pasaportu olmadığı gerekçesiyle sevki durduruldu. Kaçak sayılan bu hayvanlar Niksar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi, mal sahiplerine para cezası kesildi. Jandarmanın kontrolünün bir süre daha devam edeceği öğrenildi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı İstanbul Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title