Haberler

Jandarmadan Köy Çocuklarına Sağlık Taraması...

Balıkesir'in Kepsut İlçesinde, İl Jandarma Komutanlığı'nın Organizasyonuyla Yüzlerce Çocuk Sağlık Taramasından Geçirildi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı'nın organizasyonuyla yüzlerce çocuk sağlık taramasından geçirildi.

Kepsut'ta geçtiğimiz yıllarda lise son sınıf öğrencilerini üniversite sınavlarına hazırlamak için Mehmetçik Dersanesi açan, Balıkesir'in pek çok ilçe ve köyünde sağlık taraması yaptıran Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, şimdi de Kepsut'un taşımalı eğitim verilen Keçidere Köyü İlköğretim Okulu'ndaki 200 öğrenciyi diş taramasından geçirdi. Ege Ağız Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı'nın davetiyle geldiği Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çalışma yaptı. Keçidere'deki sağlı taramasında dişleri sorunlu olan öğrencilerin dişleri çekildi, bazılarına dolgu yapıldı. Bazı öğrencilere de küçük cerrahi müdahalede bulunuldu. Ege Ağız Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, 2001 yılında kurulan derneğin, bu güne kadar bin 400'ü engelli olmak üzere binlerce öğrenciye diş tedavisi uyguladığını, çalışmalar sırasında 26 bin kilometre yol katedildiğini, 370 stajyer diş hekimine de alan çalışması uygulaması yaptırıldığını bildirdi. Kepsut Kaymakamı Avni Kula, öğrencilerin diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimlerine ev sahipliği yaptı.

Keçidere Köyü İlköğretim Okulu'nun dersliklerini polikliniğe çeviren 20 diş hekiminin tedavileri ücretsiz yapıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, sağlık taramasından geçen öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye etti. Öğrenciler, kendilerini tedavi ettiren Alay Komutanı Katı ile köylerine kadar gelip sağlıklarıyla ilgilenen diş hekimlerine teşekkür ettiler.

(MK-YU-MŞ)

01.05.2007 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title