Haberler

Jandarmadan 71 Yıllık Evli Çifte Sevgililer Günü Jesti

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşilbağ beldesinde jandarma ve Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, 71 yıllık evli çifti “71 kere maşallah” yazılı pasta ile ziyaret ederek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşilbağ beldesinde jandarma ve Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, 71 yıllık evli çifti "71 kere maşallah" yazılı pasta ile ziyaret ederek, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Jandarma trafik timleri, ilçeye bağlı Yeşildağ beldesinde yaşayan 71 yıllık evli yaşlı bir çifti evlerinde ziyaret etti. Yaşlı çiftin elini öpen ve çiçek veren jandarma timleri ve Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, "Sevgililer Gününüz kutlu olsun. Allah sağlık ve sıhhat içerisinde nice yıllara eriştirsin" temennisinde bulundu. 7 çocukları ve 80'in üzerinde torunları olduğunu belirten 94 yaşındaki Mehmet ve Selvi Şanal çifti, Sevgililer Günü nedeniyle kendileri için özel olarak yaptırılan "71 kere maşallah" yazılı yaş pastanın üzerindeki mumları birlikte söndürüp yedi. Mehmet Şanal, kendilerine bu mutlu anları yaşatan jandarmaya ve Belediye Başkanı Ünlü'ye teşekkür etti.

"MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI SABRETMEK"

Eşiyle 71 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmenin sırrının birbirlerini tanımak ve sabretmek olduğunu belirten Şanal, 71 yıldır bir gün bile birbirlerinden ayrılmadan bir yastığa baş koyduklarını söyledi. Genç çiftlere de öğütler veren Mehmet Şanal, "Mutlu bir evlilik için sevgi, aşk diyorlar ama bunların hepsi geçici. Mutlaka birbirine kanaat etmeleri, birbirlerini sevmeleri, İslami şartlar altında birbirlerini tanımaları lazım. Değilse geçici aşklar devam etmiyor. İşte görüyoruz bugün, o günle bugünü görüyoruz" dedi.

2'si erkek 5 kız çocuğuna sahip olduğunu anlatan Mehmet Şanal, torunlarının sayısını tam olarak bilemediğini ama 80'in üzerinde olduğunu söyledi. Eşiyle görücü usulüyle evlendiğini de aktaran Şanal, "Ben askerdim, izinli geldim. O zaman 3 seneydi askerlik. Beğendik ve görücü usulüyle evlendik" diye konuştu.

Selvi Şanal ise, evlendikleri günü daha dün gibi hatırladığını belirterek, 71 yıldır mutlu bir çift olduklarını, hiç tartışmadıklarını söyledi. Eşinin kendisine Sevgililer Günü nedeniyle bugüne kadar hiç gül ve çiçek getirmediğini de ifade eden Şanal, daha önce böyle bir şeyin olmadığını dile getirdi.

"MUTLULUĞU HEP BERABER YAŞIYORUZ"

Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ise, ilerleyen yaşlarına rağmen oldukça dinç görünen yaşlı çiftin bu durumunu kendi yetiştirdiklerini yemelerine bağladı. Ünlü, "Beyşehir havalesinde 71 yıl gibi çok uzun bir süre yaşayan evli çifti beldemizde tespit ettik. 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle jandarmamızla birlikte böyle bir jest yaptık kendilerine. Tabi bunlar anlatılmaz yaşanır. Şu anda bu mutluluğu hep beraber paylaşıyoruz. Biz jandarmamızla bugünün anlam ve önemine binaen belli bir yaşta belki de bugüne kadar görmediklerini bir tattıralım diye, yöremizdeki en yaşlı insan, en uzun süre evli kalmış çiftimizi üzerinde '71 kere maşallah' yazısı olan bir yaş pasta ile ziyaret ettik. Biz de onlara daha nice uzun yıllar böyle mutlu bir hayat diliyoruz" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ünlü Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title