Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı Dolayısıyla Tören Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törenden görüntüler

Katılımcılardan görüntüler

İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın konuşması

Uyuşturucu arama köpeği gösterisi görüntüsü

"Jandarma" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere, hediyelerinin teslim edilmesi

- İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sercan:

"Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan, devletin halka açılan penceresi durumunda olan Jandarma Genel Komutanlığı, Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun şekilde halkın emniyetini sağlamaktadır."

İstanbul'da, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz ve vazgeçilmez parçası olan Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne kadar milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu anlatan Sercan, şöyle devam etti:

"Jandarma teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönünde hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her köşesinde, gece gündüz demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçlularla mücadeleyi sürdürmektedir."

Sercan, jandarmanın üstün vazife anlayışıyla, sarsılmaz disiplinle, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan topraklarında görev yaptığını dile getirerek, "Jandarma, ülkemizin her noktasında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir teminatı durumundadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken, her zaman ve her yerde kanunlarla nizamları esas almakta, her türlü çözüm ve tedbiri, hukuk düzeni çerçevesinde bulmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan, devletin halka açılan penceresi durumunda olan Jandarma Genel Komutanlığı, Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun şekilde halkın emniyetini sağlamaktadır. Halkıyla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerleriyle yetişmiş personelle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir." diye konuştu.

Gürcan Sercan, Jandarma teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel ilkelerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden şehitleri rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andığını kaydetti.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının en genç subayı sıfatıyla konuşma yapan Teğmen Saim Korkmaz ise 177 yıllık geçmişten devraldıkları mirası daha da geliştirerek gelecek kuşaklara teslim edeceklerini söyledi.

Ülkenin her noktasında büyük özveri ve fedakarlıkla çalıştıklarını ifade eden Korkmaz, "Jandarma teşkilatı olarak gecemizi gündüzümüze katarak, Türk milletine hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Üsteğmen Selim Baydar'ın Jandarma Genel Komutanlığının tarihçesini okumasının ardından, jandarma köpekleri gösteri yaptı.

"Jandarma" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
title