Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175'inci Yıl Dönümü

Çiftlikköy'de, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 2 bin 200 fidan dikildi.

Çiftlikköy ilçesinde, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175'inci yıl dönümü dolayısıyla 2 bin 200 fidan, toprakla buluşturuldu.

İl Jandarma Komutanlığınca Çiftlikköy ilçesi Çakallarbayırı mevkisinde oluşturulan "Şehit ve Gaziler Ormanı"na fidan dikilmesi için düzenlenen törene, Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile kurum müdürleri, hakim ve savcılar ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Civelek, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Huzurun, güvenliğin, emniyetin, asayişin sağlanması, vatandaşlarımızın kendilerini güven ve huzur içinde hissetmelerini temin etmek görev, yetki ve sorumluluğu içerisinde fedakarca çalışan jandarmanın 175'inci yıl dönümünü kutluyorum. Kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlarımızda çevre bilinci ve ağaç sevgisini geliştirmek, çevreye karşı duyarlılık oluşturmak üzere oluşturulan ağaç dikimini fevkalade önemsiyor, takdir ediyor, başta komutanım ve değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Türkiye genelinde jandarmanın fidan dikme kampanyası başlattığını hatırlatan Aslan ise şöyle konuştu:

"Jandarma Genel Komutanlığınca 175'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle '175'inci Yılda 175 Bin Fidan' sloganıyla ülke genelinde 175 bin fidan dikimi hedeflenmiştir. Bu doğrultuda 2014 yılı içerisinde Yalova İl Jandarma Komutanlığı bu alana 900 adet, 6 ilçemizin çeşitli noktalarına da toplam 2 bin 200 adet fidan dikmiştir. Şehit ve gazilerimiz hatırasına tanzim edilmiş bir orman alanıdır ancak geçmiş yıllarda 5 dönümlük bölümü ağaçlandırılmamış. Bu sebeple bu yıl burayı ağaçlandırıyoruz. İnsanoğlunun ve tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyduğu hayati önem taşıyan faktörlerin başında oksijen ve su geliyor. Bunu sağlayan temel öge de ağaçtır."

Daha sonra eline küreği alan Civelek, dikilen fidana ilk toprağı attı. Civelek, şehit yakınları ve gazilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title