Haberler

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 177. Yılı - Mersin/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MERSİN Genel görüntüler Şehitlikten detaylar Mezarlara karanfil bırakılması Kur'an-ı Kerim okunması Genel detaylar HATAY Törenden genel görüntü Engelli vatandaşların asker olmaları Röportajlar Mersin'de Jandarma Teşkilatı'nın 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MERSİN

Genel görüntüler

Şehitlikten detaylar

Mezarlara karanfil bırakılması

Kur'an-ı Kerim okunması

Genel detaylar

HATAY

Törenden genel görüntü

Engelli vatandaşların asker olmaları

Röportajlar

Mersin'de Jandarma Teşkilatı'nın 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende, vatan uğruna toprağa düşen askerler için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ve İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un katıldığı törende, şehitler için dua edilip, mezarlarına karanfil bırakıldı.

Duygulanan şehit ailelerini protokol üyeleri teskin etti.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla, Mersin ve Hatay'da törenler gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Eğitim Alayı Komutanlığındaki törende, insanoğlunun en önemli ihtiyacının güvenlik olduğunu söyledi.

Tüm toplumlarda güvenlik teşkilatlarının oluşturulduğunu belirten Topaca, "Bu anlamda biz de birçok teşkilatı, orduyu, devleti kurmuş bir milletiz. Jandarma Teşkilatı bu kurulan birimlerin en önemlilerinden biridir. Özellikle jandarmamız, kurumsal kültürü, disiplini, yetişme tarzı, mensuplarının milletimizin bağrından çıkmış olması dolayısıyla, milletimizin göz bebeği teşkilatlarından biridir." dedi.

Topaca, Jandarma Teşkilatı mensuplarının, yıllardır milletin takdirle yad ettiği hizmetleri, fedakarca sunmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Jandarmanın, kentte terörle mücadeledeki başarısına işaret eden Topaca, şunları kaydetti:

"Hatay huzurlu bir kent. 24 saat korkusuzca sokaklarda geziyorsak, bunda jandarma ve güvenlik kuvvetlerimizin payı çok büyük. Öyle ki bu arkadaşlarımız, Amanos Dağları'nın en ücra noktalarına kadar, girilmesi çıkılması çok zor, uçurum, dere tepe demeden, bütün noktalara girip, şehrimiz ve ülkemizin güvenliğini sağlama konusunda canla başla çalışmaktadır. Bu çalışmaları yaparken de birçok riskle karşı karşıyalar. Özellikle teröristlerin muhtemel saldırıları, coğrafyanın olumsuz şartları zaman zaman şehit ve gaziler vermemize yol açıyor. Son 2 ayda bir yüzbaşımızı kaybettik, görev anında uçurumdan düşmek suretiyle şehit oldu. Geçen hafta yine Amanos'ta bir yarbayımız, Yakup Kutman Yarbay, bizim için ülkemizin güvenliği için görev başındayken mayına basmak suretiyle iki ayağını kaybetti."

Daha sonra, jandarma ekiplerince hazırlanan stantlarda, askeri malzemelerin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Türk Göçer Mersin Politika Güncel Haberler

title