Haberler

Jandarma Köy Muhtarlarını Bilgilendirdi

Vezirköprü Jandarma Komutanlığı, muhtarlara bayram öncesi uyarılarda bulundu.

Vezirköprü Jandarma Komutanlığı, muhtarlara bayram öncesi uyarılarda bulundu.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vezirköprü Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, Jandarma Merkez Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Orhan Polat ile askeri personel ve köy muhtarları katıldı.

Yılmaz'ın sunum yaptığı toplantıda terör olayları, Kurban Bayramı tedbirleri, askeri personel alımı ve trafik güvenliği konuları üzerinde duruldu.

Terör gruplarının Karadeniz Bölgesi'nde eylem hazırlığında oldukları istihbaratını aldıklarını belirten Yılmaz, muhtarlardan köylerindeki her konuyu takip etmelerini istedi.

Yaylalardaki yabancı kişilere de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, yaylalara çıkan tarım işçilerinin ve çobanların uyarılmasını istedi. Terör örgütü mensuplarının Karadeniz Bölgesi'nde birçok ilde eylem yaptığını ancak Samsun'da henüz eylem olmadığına dikkati çeken Yılmaz, olası eylemlere karşı halkın uyarılması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı öncesi hırsızlık olaylarına karşı da uyarıda bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şüpheli durumlarda en kısa sürede bizlere bilgi verin. Kurban derilerini toplayan kişilere de dikkat edilmesi gerekir. Önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da kurban derileri toplanacaktır ancak derileri kimler topluyor, bunun kazancı kime gidecek, bunun sorgulamasını yapın ve bize de bildirin ki gerekli müdahaleyi yapabilelim."

Yılmaz, jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlandığını hatırlatarak, bundan sonra askeri kimliğinden arınmış kolluk kuvveti olarak görev yapacaklarını söyledi. Bir süre daha askeri görevleri icra edeceklerini bildiren Yılmaz, yeni yapılanmada köylerdeki asayişten yine kendilerinin sorumlu olacağını belirtti.

Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş İbrahim Karabulut da muhtarlara traktör güvenliği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Bölgesi Kurban Bayramı Selçuk Yılmaz Vezirköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title