Haberler

    James Harden'dan Curry'e Nazire! Rockets Mavericks'e Karşı Seriyi 3-0 Yaptı

    NBA’de Batı Konferansı Play-off ilk tur üçüncü maçında Dallas Mavericks sahasında Houston Rockets’ı konuk etti.

    Mücadeleye iki takımda savunmaları ikinci planda bırakarak başlarken, Houston Rockets hücumda daha iyi yüzdeyle oynayan taraftı. James Harden ve Terrence Jones’un etkili performansı ile skoru önde götüren konuk takım farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin sonunda Monta Ellis ile üst üste sayılar bulan Dallas Mavericks yakaladığı seri ile farkı bir sayıya kadar indirse de Houston Rockets ilk çeyreği 42-36 önde kapayan taraf oldu.

    İkinci çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken 8-2’lik bir seri yakalayan Dallas Mavericks skoru 44-44’e getirdi. Hücumda çok etkili oynayan ev sahibi oyunda kontrolü eline aldı. Mavericks ilk yarıda son altı dakikaya girilirken 49-52 öne geçti ve rakibini ikinci kez molaya zorladı. İlk çeyreğin tam tersi bir oyun ortaya ev sahibi özellikle Monta Ellis’in performansıyla farkı 11 sayıya kadar çıkardı ve ilk yarıyı da 65-72 önde tamamladı.

    Üçüncü çeyrekte Houston Rockets yenide kontrolü eline aldı. Hücumda zorlanan rakibi karşısında James Harden önderliğinde iyi bir performans ortaya koyan Rockets çeyrekte beş dakika geride kalırken, 76-77 öne geçmeyi başardı. Mavericks’in hücumda kendini bulmasıyla büyük bir çekişmeye sahne olan çeyreği Houston Rockets 101-99 önde tamamladı.

    Dördüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, savunmalar da biraz olsun sertleşti. Çeyreğin ilk 4 dakikasını 11-2 ile geçen Rockets farkı bir anda çift haneli sayılara çıkarmayı başardı. Howard’a taktik faul yaparak rakibinin hücum etmesini engellemek isteyen Mavericks’in bu planı tutmayınca, Rockets aradaki farkı korumayı başardı. Son iki dakikaya girildiğinde ise Nowitzki ve Monta Ellis ile üst üste sayılar bulan ev sahibi farkı bir sayıya kadar indirdi. Bitime 12.7 saniye kala Harden ile farkı 3 sayıya çıkaran Rockets karşısında Ellis ile erken bir sayı bulan Dallas farkı yeniden bire indirdi ve ardından Brewer’ı faul çizgisine gönderdi. Faul çizgisinden ikide bir ile dönen Rockets skoru 130-128 yaptı. Son 6.7 saniyede Monta Ellis ile hücumdan yararlanamayan Dallas Mavericks mücadeleden mağlup ayrıldı.

    Houston Rockets’ta 42 sayı 5 ribaund 9 asist ile oynayan James Harden sahanın en skoreri olurken, 13 sayı 26 ribaund ile Dwight Howard ve 18 sayı 3 ribaund 4 asist ile Josh Smith eşlik etti.

    Dallas Mavericks’te Dirk Nowitzki 34 sayı 8 ribaund 4 asist ile yıldızlaşırken, Monta Ellis 34 sayı 9 asist ve Aminu 15 sayı 5 ribaund ile mücadele etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Dallas Mavericks Houston Rockets Dwight Howard James Harden Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title