Haberler

Jakuzi Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

ilandır
Güncelleme:

Hemen hepimizin özellikle film ve dizilerde duyduğu ve genelle de zenginlerin evlerinde bulunan, lüks otellerde bulunan bir havuza, banyo küvetine benzer eşyaları görürüz veya duyarız.

Peki hiç merak ettiniz minedir ve ne işe yarar diye? Sizlere bu yazımızda jakuzi nedir, ne işe yarar, sağlık açısından ne faydaları vardır gibi konulardan bahsedeceğiz.

Jakuzi Nedir?

Jakuzi, genellikle evlerinde rahatlamak veya sağlık problemlerinden kaynaklan rahatsızlıklarından dolayı insanların kullandığı bir -deyim yerinde ise- banyo aracıdır. Bu tür eşyalar genellikle küvetle karıştırılır. Ancak bu eşyaların temel çalışma prensibi ve sistemi banyo küvetlerinden oldukça farklıdır.

Jakuziler aslında bir banyo küvetidir ancak standart küvetlerin dışında masaj yapma ve rahatlatıcı etkileri vardır. Bunların en büyük etkeni suyu burgaç gibi çevirerek yaptığı hareketler ile vücuda bir nev-i spa masajı yapmakta ve bu da kaslardaki gün boyu oluşan gerilmeleri de gidererek, deri gözeneklerinden hava geçmesini sağlatarak yada kolaylaştırarak hem bedeni dinlendirmekte hem de ağrıları dindirmektedir.

Jakuzilerin Sağlık Açısından Önemi

Anadolu ve Asya yörelerinde eskilerden kalma adetlerden olan bir Hamam kültürü vardır. Eskiden bu hamamlara insanlar giderek hem masaj yaptırır hem de sırtlarını tellak olarak tabir ettiğimiz hamam çalışanlarına ovalatır yada masaj yaptırırlardı. Bu adet giderek modernize edilmiş bir hal almış ve bunun için hamamdan da öteye gidilerek doğrudan masaj alanında etkileşim gösteren spa merkezleri göstermiştir. Bu merkezler daha elit hale gelmiş ve spa masajları yaparak hizmet vermektedir.

Ancak gerek hamam gerekse masaj salonlarına sürekli gitme imkanı hem zaman olarak hem de maddi olarak yükünden ötürü pek de mümkün olamamaktadır. Bundan dolayı tekolojinin bize getirdiği faydalardan birsi de bu tür su ile çalışan mekanizmaları evimizde kendirahatımız için kullanabilecek düzeye indirgemesi olmuştur. Bu gelişimin belki de en büyük örneği jakuziler olmaktadır.

Jakuzi Çeşitleri

Evlerimizde gerek tek kişi olarak gerekseşeklinde kullanabileceğimiz imkanlarımız bulunmaktadır. Filmlerde gösterilen o lüks ve pahalı görünümlü eşyalara veya döşemelere cüzi ücretler ödeyerek sahip olunabilmesi de mümkündür. Bununla birlikte alınan bu jakuzilerin evlere yerleşmesi de çok kolay olur. Eğer evinizde yer müsait değilseile köşeye monte ettirebilir yada müsait ise düz jakuzi ile de bu imkanlara sahip olabilirsiniz.

Advertorial Haberler Advertorial Haberler

title