Haberler

Jakarta'da Yakalanan Keme Başına 1.40 Euro Ödül

– Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yakalanan keme başına ödül konuldu.

– Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yakalanan keme başına ödül konuldu. Haber portalı "Kompas"a dayandırdığı haberinde, Jakarta makamlarının yakalanan her sıçan için 1.40 Euro ödül ödeme kararı aldığını yazdı. Habere göre, vali yardımcısı Djarot Syaiful Hidayat, yakalanan sıçan başına yaklaşık 1 Euro 40 Cent ödeme yapılacağını açıkladı. Hidayat'ın "Sıçanları yakalayın, sayın ve biz ödemesini yapalım" dediği belirtiliyor.

"Prim için sıçan yetiştirilebilir" uyarısı

Yetkililerin bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla başlattığı aksiyona destek olanlar kadar, "Primin insanları sıçan yetiştirmeye yönlendirebileceği" gerekçesiyle karşı çıkanların da olduğuna dikkat çekiliyor. Örnek olarak ise, Fransızların Vietnam Hanoi'de 1900 yılında getirilen her bir sıçan kuyruğuna para ödemesi üzerine insanların sıçan üreticiliğine başlaması gösteriliyor.

Yüzde 60'ı organik atıklar olmak üzere, günde 10 bin ton çöpün sokaklara atılması nedeniyle Jakarta'da sıçan sorunu oluştuğu belirtiliyor. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jakarta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title