Haberler

İztuzu Plajının Özel Bir Şirkete Verilmesi

Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nın işletmeciliğinin belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine ve plajın tahliye edilmesi kararına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar plajda toplanarak kararı protesto etti.

Plajın devir teslim işleminin yapılacağı duyumunu alan İKUP üyeleri, Dalyan Mahallesi'nden tur tekneleriyle İztuzu Plajı Boğazağzı mevkisine geldi.

Eylemciler ellerinde pankartlarla slogan atarak plajda insan zinciri oluşturdu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik yaptığı açıklamada, hukuka uygun olmayan bir ihale sürecinin ardından İztuzu plajlarının Ortaca Belediyesinin elinden alındığını iddia etti.

Sürecin başında İdari Mahkemesine başvuru yapılarak yürütmenin durdurulması kararı alındığını, sonrasında plajların Ortaca Belediyesi tarafından çalıştırılmaya devam edildiğini anlatan Karaçelik, şunları kaydetti:

"Ancak yeni bir mahkeme kararıyla idarenin yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmıştır. Bizden de bu yerlerin teslimi istenmiştir. Şimdi yeni bir hukuk süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu süreçten olumlu sonuç alacağımızı umuyorum ancak bizim hukuka karşı idare olarak herhangi bir hukuksuzluk yapmamız söz konusu olamaz. Bu mahkeme kararlarını uygulamamaktır ki Ortaca Belediye Başkanı olarak ve kurum olarak böyle bir hakkımız yok."

Sahiller kamunun elinde olmalı

Sahillerin ve kumsalların mutlaka kamunun elinde olması gerektiğini vurgulayan Karaçelik, "Buralar dünyanın incisi yerler. Buralar mutlaka kamunun eliyle korunmak zorundadır. Eğer buralardan 3 kuruş para kazanılacaksa yine bu, kamuya harcanacaktır. Sahiller birilerinin kazanç kapısı olmamalıdır. Eğer para kazanılacaksa bunu kamu kazanmalı, yine kamu yararına harcanmalıdır" dedi.

Karaçelik, bu tür duyarlılık taşıyan eylemlerin devam edeceğini, kamuoyu yaratmak adına bu tür davranışların devamından yana olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından Karaçelik, botla plajdan alınarak Özel Yücelen Hastanesinde kaldırıldı.

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı İztuzu Plajı, Ortaca Belediyesi yetkilileri tarafından atılan imza ile MUÇEV yetkililerine, plajdaki eşyaların alınması için 10 günlük süre şerhiyle teslim edildi.

Tahliye edilmesine karar verilen günübirlik tesis alanları arasında Sarıgerme kumsalı, İztuzu plajının Dağdibi ve Boğazağzı'ndaki alan ve tesisler, iskeleler ile Delikada yüzer iskelesi bulunuyor. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Ortaca Belediyesi Hasan Karaçelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title