Haberler

İzsu, Foça'daki Su Deposu ve Kuyuları Yeniliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ilçesindeki 41 su deposu ve kuyunun bakımı ve yenilenmesi için ihaleye çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ilçesindeki 41 su deposu ve kuyunun bakımı ve yenilenmesi için ihaleye çıkıyor.

Yeni Foça'nın şebekesini baştan sona yenileyen, Foça merkezinin içme suyu şebekesini yenilemek için de proje çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de ilçedeki su deposu, kuyu ve terfi yapılarını baştan sona yenilemek için ihale hazırlıklarına başladı. Buna göre Foça merkez ve mahallelerindeki 16 su deposu, 14 kuyu ve 11 adet terfi yapısı bakım ve onarımdan geçirilecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar bir yılda tamamlanacak. Çevre yerleşimlerde ve ihtiyacı olan bölgelerde içme suyu şebekesini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, su depolarını yenilemenin yanı sıra, kuyuların sıva ve boyalarının yapıldığını ve tel çitle çevirerek koruma altına alındığını söyledi.

KUYULAR YENİLENECEK

Proje kapsamında Bağarası merkez depo, Eski Foça Denizkent üst depo, alt depo, Ilıpınar depo, Gerenköy depo, Maccarel depo, Mersinaki üst depo, Eski Foça Merkez depo, Yeni Bağarası depo, Yeni Foça Özgözdekent depo, Donatkent alt depo, Donatkent üst depo, Horozgediği depo, Yeni Foça Merkez depo, Yeni Foça Yeni Köy deposu. Bağarası Avni Yavuz, Bilgin, Danga, Emine Bacı, Ersinli, Hakan, Kocamehmetler Köyü, Mısırlı kuyuları, Eski Foça Ilıpınar, Musabey kuyuları, Yeni Foça Yapalak kuyuları, Horozgediği Kuyusu ve Ilıca Kuyusu ile Eski Foça terfi yapıları yenilenecek.

16.2 MİLYONLUK YATIRIM

İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2006 ile 2014 yılları arasında Foça'da gerçekleştirdiği yatırım tutarı 16.2 milyon liraya ulaştı. Bu yatırımlardan bazıları şöyle: Gerenköy'e su deposu yapıldı ve içme suyu şebekesi yenilendi. Foça'ya altı, Yenifoça'ya iki, Bağarası Köyüne bir, Samurlu Köyüne bir, Yenibağ Köyüne bir, Yenibağarası Köyüne bir adet su kuyusu açıldı. Yeni Foça'ya 6 milyon liralık yatırım yapılarak yaklaşık 100 kilometrelik içme suyu şebekesi döşendi. Bağarası ve Gerenköy'ün kanal alt yapısı yenilendi. Yeni Foça'da 3.5 milyon liralık yatırımla dere yatakları düzenlenerek dere kenarlarına korkuluk takıldı. Kozbeyli ve Çakmaklı köylerinin içme suyu şebekesi yenilendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gerenköy Bağarası Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title