Haberler

İznik'te Elektrik Trafoları Görsel Güzelliğe Kavuşuyor

Güncelleme:

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Elektrik trafosu, Çocuk Oyun Parklarındaki ve Mahmut Celebi Mahallesi Canbaz sokak'ta yürütülen kilitli parke taş çalışmalarını denetledi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın başlattığı çalışma ile ilçedeki elektrik trafoları, bulundukları yere göre boyanmaya başlandı. Çalışmayla trafoların yarattığı görüntü kirliliğinin giderilmesi planlanıyor.

İznik'teki okul bahçelerine ve parklara yerleştirilmiş olan ve üzerinde "Dikkat Ölüm Tehlikesi" yazan elektrik trafoları, yarattıkları tedirginlik ve görüntü kirliliği ile sık sık gündeme gelmişti. Halkın ortak kullanım alanlarına yerleştirilen trafolar, yarattıkları tehlikenin yanı sıra görüntü kirliliği konusunda da çok fazla eleştiri aldı. Yaşanan durum üzerine trafoların yarattığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak isteyen İznik Belediyesi, trafoları kentsel dokuya dönüştürecek bir çalışma başlattı.

Selçuk Mahallesi Kutalmışoğlu Süleyman Şah Caddesi sahil bölgesinde bulunan Elektrik trafosunda sıva ve boya çalışmaları tamamlandı. Ressam Yılmaz Gurbetçi tarafından çizimleri hazırlanan İznik Gölünde yaşayan ve nesli tükene balıklarını "Nikea Akvaryum" içerisinde kuşları, su altı canlılarını, İznik Gölünün altında var olduğu söylenen İznik Antik kentinin de hayali olarak resmedilecektir.

Trafolar üzerine çizilen resimlerin kentin Doğal, Tarihi ve Kültürel değerlerini yansıttığını ve trafonun bulunduğu yere uyumlu olmasına dikkat edildiğini belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın" Yaptığımız bu çalışma ile elektrik trafoların soğuk yüzü renklenerek görsel bir güzelliğe kavuşacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Sargın İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title