Haberler

Öldürdüğü Annesinin Üzerine 27 Senet Yapmış

Güncelleme:

Bursa İznik'te 6 yıl önce kaybolan ve ceset parçaları evlerinin bahçesinde gömülü bulunan çifti öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan oğullarının yargılanmasına başlandı.

İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan ve ceset parçaları evlerinin bahçesinde gömülü bulunan çifti öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan oğullarının yargılanmasına İnegöl'de başlandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kenan Öner, baronun atadığı avukatı Semih Çınar ve müşteki Kamil Öner katıldı.

Tutuklu Kenan Öner, duruşmada, ayrıntılı savunma yapmak için süre talep etti. Daha önce verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirten Öner, "Dilekçemde celbini istediğim dosyaların getirilerek incelenmesini istiyorum. Ondan sonra savunmamı yapacağım. Ayrıca getirilecek dosyalardan örneklerin tarafıma da verilmesini istiyorum" dedi.

Müşteki Kamil Öner de babası ve annesinin kaybolmasından sonra kardeşine uzun süre ulaşamadığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kaçıp İstanbul'a gitmiş, yıllarca bizi oyaladı, zaman zaman bana annem ve babamı gördüğünü söyleyen kişiler tarafından telefonlar açıldı. 'Annene babana iyi bakıyoruz' şeklinde birileri aradı, bilgi verdi. Bu arada sanık, annem ve babam ile otururken annemi borçlu gösteren 27 senet yapmış, bunlardan ikisini tahsile koymuş, İznik'te avukat Halil Çakır ile görüştüm. Alacaklıyı sordum, alacaklının sanık olduğunu söyledi. Sanığın eve bir ekmek bile almadığını söyledim. 'O zaman git savcı ile görüş' dedi. İznik'te savcıya gittiğimde bu kez bana 'Tebligat geldi mi biz de seni arıyorduk' dedi. 'Ne oldu?' diye sordum, sanık beni ve kız kardeşim Zeliha'yı suçlayacak şekilde annem adına hazırladığı şikayet dilekçesini vermiş. Bir sürü suç isnadında bulunmuş."

Kardeşinden şikayetçi olduğunu ifade eden Öner, "Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum, eski usul olsa idam sehpasına ben tekme atmak isterim, o derecede nefret ediyorum, sağlığım bozuldu, sürekli hastanelere gidiyorum. Ayrıca sanık sürekli davalarda 'şu dosyaları getirin, onu oraya delil sunacağım' deyip karıştırarak bunca yıl durumu sürümcemede bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

"Dilekçemin Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırılmasını istiyorum"

Suçlama kabul etmeyen tutuklu sanık Kenan Öner ise müştekinin beyanları ve iddialarının tamamen bir senaryodan ibaret, yalan olduğunu savundu. Dosyalar geldikten sonra ayrıntılı savunmasını yapacağını, delilleri sunacağını ve suçu işlemediğinin ortaya çıkacağını ileri süren Öner, şöyle konuştu:

"Talimat ile alınan tanık beyanları da külliyen yalandır. Ben üzerime atılı suçu işlemediğim gibi kimseyi kardeşlerim Kamil Öner ve Zeliha Bedel aleyhine yalancı şahitlik yapmaları konusunda yönlendirmiş ve vaatte bulunmuş değilim. Kira paraları almadım, kimseye annem, babam hastanede yatıyor demedim. Katılma talebi bakımından taktir mahkemenindir. Ayrıca mahkemenize bir adet dilekçe ibraz ediyorum. Dilekçemde belirttiğim gibi ekindeki kapalı zarf içerisinde bulunan dilekçemin mahkemenizce Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırılmasını istiyorum, zira bulunduğum cezaevinden bu konuda yaptığım talep kabul görmemiştir. Ayrıca ben şu an hakkımda kesinleşmiş ya da devam eden tüm dava dosyalarıyla ilgili bilginin celse arasında tarafıma verilmesini istiyorum."

Mahkeme heyeti, savunmanın ardından duruşmanın, 22 Ekim 2014'e ertelenmesine karar verdi.

- Olay

Kaybolduklarında 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşındaki eşi Emine Öner'den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008'de polise haber vermişti. Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı.

İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ile Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuştu. Kenan Öner ise suçlamayı reddetmişti. Öner, olaydan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Çiftin evinin 500 metrekarelik bahçesinde Haziran 2012'de kazı yapılmış ve hayvan kemikleri bulunmuştu. Kenan Öner'in, önceki yıllarda, annesi ve babasına ait bazı tapu belgelerinde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle "evrakta sahtecilik" suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu, Öner'in bu suçtan 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenilmişti.

Çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar, 3 gün önce evlerinin bahçesindeki korulukta gömülmüş olarak bulunmuş, çiftin gözaltına alınan oğlu Kenan Öner, tutuklanmıştı. Polis ekipleri, zanlının 2005'ten bu yana haber alınamayan eşi Canan Öner'in bulunması için de çalışma başlatmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Kenan Öner İstanbul İnegöl İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title