Haberler

İznik Çöp Evde Cesedi Bulunan Kadının Serveti Komşularını Şaşırttı

Güncelleme:

Bursa'nın İznik İlçesi'nde geçen ay çöp evde cesedi bulunan 72 yaşındaki Habibe Irız'ın gayrimenkulleri ile bankada olduğu öne sürülen parası herkesi şaşırttı.

Bursa'nın İznik İlçesi'nde geçen ay çöp evde cesedi bulunan 72 yaşındaki Habibe Irız'ın gayrimenkulleri ile bankada olduğu öne sürülen parası herkesi şaşırttı.

Habibe Irız'ın İstanbul'da yaşayan kızkardeşi Fatma Şenyüz, ablasının sadece biri villa olmak üzere 4 evinin olduğunu, bankadaki parasından ise bilgilerinin bulunmadığını söyledi.

Bursalı olan ve İznik'te, tek başına yaşadığı evinde fakir hayatı sürerken cesedi bulunan Habibe Irız'ın serveti tartışma konusu oldu. Habibe Irız, işadamı olan eşinin ölümünden sonra çok sevdiği İznik'te, Selçuk Mahallesi'ndeki villaya taşındı.

Kocasının ölümünden sonra evlenmeyen ve çocuğu olmayan yaşlı kadın geçtiğimiz ay yalnız yaşadığı evinde öldü. Cenazesi, kardeşleri tarafından toprağa verilen yaşlı kadının iddiaya göre Bursa ve İznik ilçesindeki bankalarda 3 milyon 270 bin lira parası, Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde daireleri, Mudanya ilçesinde evi, İstanbul Bakırköy'de, Nişantaşı ve Bebek'te ev ve işyerleri olduğu belirtildi.

Habibe Irız'ın serveti, İstanbul'da yaşayan ve emekli öğretmen olduğu öğrenilen kız kardeşinin geçen cuma günü, ablasının vergi dairesine borcu olan 217 bin TL olduğu öne sürülen parayı ödemesi sonucu ortaya çıktı.

MUHTAR HER GELİŞİNDE ZARF İÇİNDE HARÇLIK VERİRDİK

Habibe Irız'ın yaşadığı Selçuk Mahallesi Muhtarı Selim Sarıkaya ise, yaşlı kadının arada bir muhtarlık ofisine uğradığını belirterek, "Selçuk mahallesi sakinlerindendi. Çok tatlı dilli bir kadındı. Arada bir gelirdi 'Oğlum ölenleriniz varsa bir kağıda yazın ben onlar için dua edeyim bu akşam' derdi. Çok da memnun olurduk. Bazen sanki ruhsal bir bozukluğu mu var gibi düşünür zarfa 20 lira koyar kendisine verirdik" dedi.

KARDEŞİ : "AİLEDEN ZENGİNİZ"

Habibe Irız'ın İstanbul'da yaşayan kızkardeşi Fatma Şenyüz ise kendilerinin 5 kardeş olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Ablam rahmetli olunca eve gittim. Evde çok miktarda gazete, poşet, tuvalet kağıdı, şeker ve çaylar vardı. Şeker, çaylar ve tuvalet kağıtlarını kolilerle komşularına dağıttık. Evi tam anlamıyla çöp ev değildi. Ama biriktiriyordu. Ayrıca biz aileden zenginiz. Bursa'da Yıldırım ilçesinde konakta yaşardık. Ablamın kaldığı İznik'te villası, Bursa'nın Yıldırım ve Mudanya ilçeleri ile İstanbul Bakırköy'de toplam 4 evi olduğunu biliyorum. Bankadaki hesaplarından haberimiz yok. Olsa her halde haberimiz olurdu."

Fatma Şenyüz ablasının kış aylarında İstanbul'a gelip yanlarında kaldığını, yazın ise "Benim cennetim" dediği İznik'te göl kenarındaki evinde yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Habibe Irız İstanbul İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title