Haberler

İzmit Üzüm Festivali Düzenlendi

Güncelleme:

Tarımsal üretimi arttırmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla düzenlenen İzmit Üzüm Festivalinde dereceye giren üzüm üreticileri ödüllerini aldı.

Tarımsal üretimi arttırmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla düzenlenen İzmit Üzüm Festivali'nde dereceye giren üzüm üreticileri ödüllerini aldı.

İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl şenlik olarak kutlanılan ve bu yıl ilk kez festival niteliğinde düzenlenen Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması ödül töreni Belsa Plaza önünde gerçekleştirildi. İzmit köylerinin ve köylülerin kalkındırılması amaçlandırılarak planlanan festival ile üzüm üreticilerine, üzümlerinin tanıtımını yapıp, ürünlerine pazar bulma fırsatı sunuldu.

Festival alanında düzenlenen yarışmada, üreticilerince Kocaeli sınırlarında İzmit, Hisareyn, İhsaniye ve Körfez ilçelerinde yetiştirilen çavuş, yapıncak ve balbal üzümleri jürinin beğenisine sunuldu.Jüri üyelerin yaptıkları puanlama sonucu dereceye giren üreticilere tarımsal üretimde kendilerine destek olmak amacıyla 3 adet çim biçme makinesi, tarımsal ilaçlar, motorlu ilaçlama makinesi, tırpan motoru ve 1000 TL'lik hediye çekleri hediye edildi. Dereceye girenlere ödüllerini takdim eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "İddia ediyorum Türkiye'nin hiçbir yerinde bu tatta bu kalitede üzümler çıkmıyor" dedi.

Amaçlarının tarımsal üretimi korumak ve geliştirmek olduğunu dile getiren Başkan Doğan, "Şehrimiz şunu kabul edelim ki bir sanayi şehri. Ama az gibi görünen çok verimli tarım alanları var. Gerçekten burada yer alan bazı köylerimizde hepimize parmağımızı yedirtecek kalitede üzümler yetiştirdiler. İddia ediyorum Türkiye'nin hiçbir yerinde bu tatta bu kalitede üzümler çıkmıyor. Ama bunun daha fazla farkında olmalıyız bu ürünleri daha çok üretmeliyiz. Bizler belediyeler olarak tarım arazilerinin çok mecbur kalınmadıkça asla yapılaşmaya açılmasını istemiyoruz" dedi.

Konuşmalar sonrasında, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından festival sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title