Haberler

İzmit'te Sendikalardan Barış Çağrısı

İzmit'te, DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlara tepki göstererek, barış çağrısında bulundu.

İzmit'te, DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlara tepki göstererek, barış çağrısında bulundu.

DİSK, KESK ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri bugün Demokrasi Parkı'nda bir araya gelerek Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara tepki gösterdi. Eyleme katılan yaklaşık 50 kişi, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Savaşa inat barışı savunacağız" sloganları attı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Dönem Sözcüsü Gülüzar Ateş insanların öldürülmesine seyirci kalmayacaklarını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, cesetler günlerce sokakta bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır. Dünün 'Beyaz Toros'larının yerini bugün 'Siyah-Beyaz Ranger' lar almıştır. Gün savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür. Bu çağrımıza AKP hükümetinin olumlu karşılık vereceğini beklemiyoruz. Zira onlar savaş istiyor. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere de sesleniyoruz; Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Sendikalar, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız. İnsanların öldürülmesine seyirci kalmayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title