Haberler

İzmit'te Evlilik Okulu Açıldı

İzmit Belediyesi, çiftlerin evlilik öncesi eğitilmesi amacıyla 'Daha mutlu olasınız' sloganıyla Evlilik Okulu açtı. Evlenecek çiftler burada evlilikte iletişim, sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirilecek. İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan, Kocaeli'de boşanma oranlarının yüksek olduğunu dikkat çekerek çiftleri Evlilik Okulu'na davet etti.

İzmit'te Yunus Emre Külttür Merkezi'nde açılan Evlilik Okulu'nda, her cumartesi günü 17.00 ile 20.00 saatleri arasında uzman psikolog ve aile danışmanı tarafından çiftlere ücretsiz eğitim veriliyor. 'Daha mutlu olasınız' sloganıyla hayata geçirilen Evlilik Okulu'nda, evlenecek ya da yeni evlenmiş çiftlerin, ailenin milli, manevi ve toplumsal önemi anlatılacak, gelecekte doğabilecek sorunlara engel olma, evlilikte ileşitim konusunda bilinci arttırma, aile yönetimi ve eş uyumu konusunda bilginlendirilmesi hedefleniyor. Evlilik Okulu eğitim programında Evlilikte İletişim, Aile ve Sağlık, Aile Hukuku konularında da çiftler bilgilendiriliyor.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli'nde boşanma oranlarının yüksek olduğunu belirterek evlenmeye karar veren çiftleri Evilik Okulu'na beklediklerini söyledi. Çalışma hayatı ve sosyal hayatın evlilikleri ve aile yapısını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Doğan konuşmasına söyle devam etti:

"Türk toplumunun en güçlü kolu olan aile yapısı da çalışma ve sosyal hayat nedeniyle etkileniyor. Biz bunu görerek böyle bir projeyi hayata geçirdik. Evlilik Okulu projesi sadece Türkiye'ye değil Avrupa'ya da örnek olacak bir proje olacak. Mutlu bir millet olursa mutlu bir ülke olur. Biz de bunu başarmak istiyoruz. Kocaeli'de de boşanma oranlarının yüksek olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Evli çiftlerimiz için de bir danışma merkezi açma hazırlığındayız. Ben evlilik arifesinde olan tüm çiftlerimizi okulumuza davet ediyorum. Okula gelip sertifikasını alan tüm çiftlerimizin nikahını bizzat ben kıyacağım." - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

SerhatMobil-IOS:

Bence gayet mantıklı bir adım bravo başkan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title