Haberler

İzmit'te Dünya Sanat Günü Kutlandı

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Sanat Evi (KOSEV) işbirliği ile Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Sanat Evi (KOSEV) işbirliği ile Dünya Sanat Günü nedeniyle Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Oldukça renkli geçen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Hasan Ayaz, belediye meclis üyeleri, İzmit Belediyesi Koordinatörü Adnan Metin, Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Doğa koleji öğrencileri, sivil toplum temsilcileri ve sanatseverler katıldı. Etkinlik kapsamında kurulan sergi alanında, ebru ve çini sanatından eserlerin yanı sıra, takı tasarım, tezhip, hüsn-ü hat, karikatür, mozaik, ahşap polyef, kağıt katlama, illüstrasyon, yağlı boya dalında eserler sergilenirken, gitar, keman gösterisinde bulunuldu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı konuşmada, "Hepimizin hayatının bir noktasında sanat mutlaka vardır. Biz sanat dolu bir belediyeyiz. Bundan sonra da 'İzmit'te sanat var' sloganıyla etkinliklerimiz devam edecek. Çocuklarınıza doğduğu günden itibaren sanatı sevdiriniz. İzmit tarihi derinliği olan 3 bin yıllık şehir. Biz İzmit'i sanayi kentinin yanında sanat ve turizm kenti olarak ta görüyoruz" dedi.

KOSEV Başkan Yardımcısı Ayşe Ago da, "Biz geniş bir aileyiz, ailemizin her bir ferdi bu etkinlik için büyük emek verdi ve ortaya böyle güzel bir görüntü çıktı. Bundan sonra hep birlikte belediyemizin desteğiyle güzel işlere imza atacağız" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Adnan Metin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title