Haberler

İzmit'te Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Römorkörlerden Su Gösterisi

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, deniz ve liman kenti olan İzmit'te de kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, deniz ve liman kenti olan İzmit'te de kutlandı. Kutlamalarda Liman Başkanlığı'na ait iki yangın söndürme ve kurtarma römorkörüyle İzmit marinası açığında su gösterisi gerçekleştirildi.

İzmit Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli İl Temsilciliği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen kutlamalara, il protokolünden katılım olmadı. Törenlere İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, Kocaeli Liman Başkanı İlken Tuncer, Kocali Meteoroloji Müdürü Sefer Kaçmaz ile bazı ilçe daire müdürleri, Liman başkanlığı çalışanları katıldı.

Kültür Tepesi'nde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende konuşan Liman Başkanı İlker Tuncer, 89 yıl önce bugün, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye Limanları ve Sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşımasının, kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin ve her türlü deniz ticaretinin bundan böyle, Türk vatandaşları eli ile ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı. Tuncer, yaklaşık 350 yıl  süren yabancılara verilen imtiyazların sona erdirildiğini, bu kanunun  sadece bağımsızlığımızı ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımızı perçinlemediğini, aynı zamanda denizciliğimizin gelişmesi için de bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı.

Daha sonra törene katılanlar İzmit Vapur İskelesi'nden Liman Başkanlığı'na ait kurtarma ve yangın döndürme amaçlı römorkorlere bindi. İki römorkör, İzmit marinası açıklarında su gösterisinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı İzmit Kaymakamlığı İzmit Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title