Haberler

İzmit'te Bisiklet Şöleni Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, “İzmit’i Seviyorum Bisiklete Biniyorum” sloganıyla başlatılan proje kapsamında 2017 yılının bisikletlerini dağıtmaya devam ediyor.

İzmit Belediyesi, "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla başlatılan proje kapsamında 2017 yılının bisikletlerini dağıtmaya devam ediyor.

"İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından başlatılan projede Mimar Sinan Ortaokulu, Ulubatlı Hasan ve Evliya Çelebi Kız İmam Hatip ortaokullarından 651 öğrenciye bisikletleri teslim edildi., Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Başkan Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Sizlerin yavrularınız bizim de yavrularımız. Onlar bizim geleceğimiz. Gelecekte ülkemizi, bayrağımızı onlara emanet edeceğiz. Ben öncelikle bu güzel yavrularımızı yetiştiren, yemeyip yediren, canından can katan annelere çok teşekkür ediyorum. Onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz" dedi.

Çocukların önceki nesillerin yaşadığı yoklukları yaşamaması için proje ürettiklerini belirten Başkan Doğan, "Biz, bugünkü çocuklarımız kadar şanslı değildik. Bizim zamanımızda bu bisikletleri hayalimizde bile göremezdik. Çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim görmesi, yaşaması için çalışıyoruz. Bugün Allah'a çok şükür Avrupa'daki okulları kıskandıracak donanımda okullara sahibiz. Bu iş kolay olmadı, büyük gayret, büyük özveriyle oldu. Mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz büyük heyecan içerisinde çalışan bir ekibin yönetiminde. Biz, Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, hükümetimizin çizgisinde çalışıyoruz. İzmit Belediyesi olarak asli görevimiz olmamasına rağmen okullarımıza desteği kendimize bir görev kabul ettik" diye konuştu.

Bisiklet dağıtım projesinin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Doğan, "Bakanlığımız 1 milyon bisiklet alımına karar verdi. Bisiklet yollarımız, bisiklet eğitim pistimiz ile İzmit artık bisiklet şehri oldu. 2012 yılında öğrencilerimizle başladığımız bisiklet dağıtımlarımıza geçtiğimiz yıl öğretmenlerimizi de ekledik. Sadece geçtiğimiz yıl öğretmen ve öğrencilerimize 10 bin bisiklet dağıttık. Bu yıl yine 10 bin bisiklet dağıtacağız. Böylelikle şehrimizde dağıttığımız bisiklet sayısı 50 bine ulaşacak. Diyeceksiniz ki, biz bu hizmetleri hangi parayla yapıyoruz. Biz, sizlerin kuruşunu ziyan etmeden, parayı doğru kullanarak bu hizmetlerimizi yapıyor, bu bisikletlerimizi yavrularımız hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başarılarının devam etmesini istemeyenler olduğunu dile getiren, "Önümüze bir referandum geliyor. Bu referandumu kimler istiyor, kimler istemiyor bakın yeter. Bu başkanlık sistemini istemeyenler, PKK, PYD, HDP, FETÖ, onların taşeronları yerel ve ulusal basın, Almanya, İngiltere, Fransa, İsrail. İsteyenler, 15 yıldır bu vatan için gövdesini taşın altına koyan bir lider ve onun arkasındaki hem yerelde hem genel de sizlere hizmet edenler. Bunlara bakın yeter. Bu vatanın bekası için, bu ezanlar için, bu bayraklar için, Türkiye'nin geleceği ve İslam Alemi'nin geleceği tarafında mısınız, yoksa bunun tersinde olan kişilerin tarafında mısınız? Tarafınızı belli edin, kararınızı verin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda çocuklara kasklarını takmaları konusunda da uyaran Başkan Doğan şu ifadelere yer verdi:

"Bisiklet kullanmanızı çok istiyorum. Bisikletin hem vücudunuza hem de ruhunuza çok büyük katkıları var. Sizden ricam, kasklarınızı takmadan bisikletlerinizi kullanmayın. Bisikletleri anne babalarında kullanabilecekleri şekilde seçtik, onlarda rahatlıkla kullanabilirler."

Son olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, "Çocuklarımızın eğitimleri için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Bugün de burada İzmit Belediyemizin çok hayırlı hizmeti için bir aradayız. Bu güzel girişim için Başkanımız Nevzat Doğan'ı tebrik ediyorum. Bu hizmetler, üreten, düşünen gençler olmanız için yapılıyor. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Bisikletleriniz hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Nevzat Doğan Mevlana Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title