Haberler

İzmit'te Binlerce Kişi Cumhuriyet İçin Koştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 91'inci Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Koşusu bugün 3 bin 300 kayıtlı sporcu ve kişinin katılımıyla yapıldı.

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 91'inci Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Koşusu bugün 3 bin 300 kayıtlı sporcu ve kişinin katılımıyla yapıldı.

Cumhuriyet Koşusu'nun ilki saat 09.30'da 'Halk Koşusu' olarak yapıldı. Seka Park alanında başlayan bu koşuya, daha önceden kayıt yaptıran 2 bin 250 kişi katıldı. Kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayı daha da arttı. Halk Koşusu'na Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çıntımar ve her yaştan kişiler katıldı. 3 kilometre uzunluğundaki halk koşusu Seka Park içinde içinde yapıldı. Halk parkurunda kadınlarda Elif Tozlu birinci, Yayla Kılıç ikinci, Duygu Bayram üçüncü oldu. Aynı parkurda erkeklerde ise Murat Kaya birinci, Yücel Aydın ikinci ve Turgay Bayram üçüncü oldu.

KENYALILAR BİRİNCİ

Seka Park alanından başlayıp kent içinde bazı yolların bir süreliğine ulaşıma kapatılması ile gerçekleştirilen 750 kişinin katıldığı 10 kilometrelik atletlerin koşusunda ise, Erkekler kategorisinde birinci Kenyalı atlet Evans Kipligat, kadınlarda ise yine Kenyalı atlet Layesh Tsige Abebani birinci oldu. Bu kategoride bayanlarda Kenyalı Marine Jelgat Kipchumba ikinci, Antalya'dan Esma Aydemir ise üçüncü oldu. Erkeklerde Etiyopyalı Sualtı Gure Tumbe ikinci, Kenyalı Amos Kibitok ise üçüncülüğü elde etti. 10 kilometrelik sporcu koşusunda dereceye giren atletler de yine düzenlenen törenle kupa ve madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title