Haberler

İzmit'te 550 Günde Bitirilmesi Planlanan Tramvay Hattı Projesi Başlatıldı

İzmit'te 550 günde bitirilmesi planlanan tramvay hattı projesi başlatıldı

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te, giderek içinden çıkılmaz hale gelen şehir içi trafiği ve toplu uluşamı çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir hayata geçirmeyi planladığı ve sürekli ertelendiği için eleştirilere de konu olan tramvay projesinin startı verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında İzmit kent merkezinde Otogar-Sekapark arası Tramvay Hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı. Protokolün imza töreni Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

550 GÜNDE BİTECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt AŞ. Yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin imza töreninde yapılan açıklamada, 113 milyon 990 bin liraya malolacak olan proje 550 günde tamamlanacak.

İmza öncesi tramvayın nerelerden geçeceği ile ilgili hazırlanan animasyonun izlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelişen ve büyüyen şehirlerin en önemli sorununun ulaşım olduğunu hatırlattı. Karaosmanoğlu, Bundan 5-10 yıl önce yapılmış kavşak ve yolların dahi artık yetmediğini, Kocaeli'nin hızla büyüyen nüfus yapısı ve lojistikle ilgili sorunları için Ulaşım Master Planı'nın tamamlandığını belirterek, 'Kocaeli'nde raylı sisteme tramvayla başlıyoruz. 2017 yılında inşallah tramvaya bineceğiz. Adım adım raylı sistemi geliştireceğizö dedi. Karaosmanoğlu, raylı sitemin ikinci adımının metro olacağını, bununla ilgili çalışmaların da Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla başladığını söyledi.

17 KİLOMETRE OLACAK

İzmit Otogarı ile -Sekapark arasında hizmet verecek olan tramvayın 11 istasyonla günlük 16 milyon, yıllık 5,5 milyon yolcu taşıması öngörülüyor. Genel Sekreter Büyükakın ayrıntılarla ilgili bilgi verirken, Otogar arkasında tramvayların bakım ve onarım binası inşaatının da yapılacağını söyledi. Büyükakın, bu çalışma için 7 kilometre gidiş, 7 kilometre geliş olmak üzere toplam 17 kilometrelik hat döşeneceğini kaydederek 550 gün inşaat süresi olan Tramvay hattının 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması öngörüldüğünü belirtti.

Tramvayın geri sayım butonuna Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcıları birlikte bastı.

GÜZERGAH BELİRLENDİ

Projeye göre, Otogar'dan yola çıkacak olan tramvay hattı inşaatı, Hanlı Sokak boyunca ilerledikten sonra Yahya Kaptan'da Salkım Söğüt Caddesi-Sarı Mimoza Caddesi-Necip Fazıl Caddesi boyunca ilerleyecek. Buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın orta kısmı boyunca Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-M. Ali Paşa Camii hattına geçilecek. Doğu Kışla Parkı'nın batısından D-100 Karayolu'na doğru inecek olan tramvay hattı D-100'e paralel olarak Şehit Rafet Karacan Bulvarı'nın kuzey kısmında Valilik kompleksinin arkasından geçecek. Hafız Binbaşı Caddesi'nden D-100'e doğru kıvrılan hat, Fuar karşısından itibaren D-100'e paralel olarak devam edecek. Yeni Cuma Camii'nden itibaren Şahabettin Bilgisu Caddesi'ne geçecek olan tramvay hattı Fevziye Camii'nin altından Merkez Bankası'nın önüne gelecek ve İstasyon Caddesi'nin kuzey kısmından İzmit Tren Garı'nı geçerek, Sekapark alanına ulaşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Necdet Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title