Haberler

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün En Ağır Parçası Yerleştiriliyor

Güncelleme:

2 bin 600 tonluk en ağır parçanın 57 metre yükseğe kaldırılmasıyla, Türkiye'de 'ağır kaldırma operasyonu' rekoru kırılacak. Operasyon, 11 saatte tamamlanacak.

Gebze- İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit-Körfez Asma Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğün 2 bin 600 ton ile en ağır parçası olan 124 metre boy 36 metre genişliğe tabliyesi, 'ağır kaldırma' yöntemiyle 57 metre yükseğe kaldırılıyor.

TÜRKİYE REKORU KIRILACAK

Türkiye'nin en büyük ağır kaldırma operasyonu olan bu uygulamayla aynı zamanda yeni Türkiye rekoru kırılacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırılmaya başlanan tabliyenin yaklaşık 11 saat içerisinde yerleştirilmesi bekleniyor.



En ağır tabliyenin kaldırılması sırasında yapılan törene Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Otoyol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Çarmıklı katıldı.

"BU PROJEYLE ÇOK ÖZEL MÜHENDİSLER YETİŞTİRDİK"

Törende İzmit-Körfez Geçişi Asma Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğün Proje Müdürü Cengiz Gümüşdağ, tanıtım filmi ile yaptıkları ağır kaldırma operasyonunu anlattı. Gümüşdağ, "Ekibimiz çok uzun süredir birlikte çalıyoruz. Bu projeyle çok özel mühendisler yetiştirdik, daha sonra bizim yetişemeyeceğimiz daha büyük köprüler yapsınlar diye" dedi.



BİR REKOR DAHA

Bin 123 metre 22 bin 500 ton ağırlıkla dünya rekoru kırılarak sürme yöntemiyle oluşturulan Güney Yaklaşım Viyadüğün en ağır parçasının kaldırılmasında da Türkiye rekoruna imza atılacak. Geçen mayıs ayında 2 bin 350 ton ağırlığa sahip ilk açıklığın kaldırılmasıyla da rekor kırılmıştı. Güney Yaklaşık Viyadüğün tamamı ise Türk işçiliğinden oluşuyor.



İSTANBUL-İZMİR ÜÇ BUÇUK SAATE DÜŞECEK

Gebze-İstanbul Otoyolu Projesi, İstanbul-İzmir arasında karayolu ulaşımını 3,5 saate düşürecek. İzmit-Körfez Geçişi Köprüsü hizmete girdiğinde 1-1,5 saatlik ulaşım süresi 6 dakikaya inecek.



DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan İzmit-Körfez Asma Köprüsü, tamamlandığında bin 500 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gebze İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (225)

Salih:

AKP love you

39
10
yanıtYanıtla
Capanoglu66:

Akp geldi geleli iktidara valla helali var Türkiyenin Türkiyemiz ekonomi, askeri Ve ulasimda gelistikce Akp Ile Gurur Duyuyorum ilerde umarim dahada hizli ve iyi zihniyetli genclerimizi görürüz Allahin Izniyle Hedef 2023 Durmak yok yola devam nokda. . .

33
5
yanıtYanıtla
zafer:

Bu köprü lego değil ki 2 günde bitsin...

yanıt4
yanıt1
zafer:

Bu köprü legoyla yapılmıyor ki...

yanıt8
yanıt1
DİRİLİŞ:

Bakıyorumda memlekete yapilan hizmet bazılarinin bir yerlerine batmiş. Eminim ki onlar bu hizmetleri benden daha çok kulaniyor.sizin fikriniz anca provekatorluye uygun olduğu için butür hizmetleri anlayamazsiniz. Siz yeryuzunde bozgunculuk yapanlarsiniz siz lanetlenmisnz.

36
1
yanıtYanıtla
TURKİYEM:

Çalsalarda adamlar yapıyor abi hakkını yememek lazım. Bundan öncekiler anca adam asıp para yiyorlardı. Hiç değilse şimdi hizmet görüyoruz. Gidin bi hastanelere insan yerine koyuyorlar adamı. Önceden bi köşede ölsen kimse bişey demezdi. Benim paramı yedilerse helal olsun hizmet eden yiyor en azından.

31
6
yanıtYanıtla
Hanau:

Salaklara bak ya avrupanin heryer metro heryeri köprü burda bir iki Köprü yapiliyor schow yapiyorlar vay vay Koyun AKP liler lan geri zekalilar siz kendiniz ne icat etiniz övünecek ancak parayla alirsiniz oglum sizin gibi Koyun Millet olmaz herseyi su Avrupalilar yada Japonlar yada Amerika bulur icat eder siz Koyunlar burda schow dan baska isiniz yok ne icat etiniz Koyunlar ancak iste AKP sizin Tüylerinizi yolarak böyle köprü yaptirir. vay Koyun Millet vay. . . . .

1
31
yanıtYanıtla
Maraşlı:

Allah ım bu memleketi başarı yolunda muvaffak eyle.. Şer güçlerine fırsat verme... Güzel haber

30
1
yanıtYanıtla
FİTNECİLER...:

eğitime yatırım yapın insanınıza yatırım yapın salakkarrrr...

5
25
yanıtYanıtla
adem:

ben de marsa roket fırlattık sandım

13
17
yanıtYanıtla
Tüm 225 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title