Haberler

İzmit'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gösteri yaptı.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gösteri yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde İzmit Belediyesi Belsa Plaza Hizmet Binası önünde toplanan vatandaşlar ve mehteran takımı eşliğindeki kortej, Mimar Sinan Köprüsü'nden geçerek Marina sahile geldi.

Kortej yürüyüşü sonrasında SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı. İzmit Körfezi üzerinde yaklaşık 15 dakika süren gösteri sırasında uçakların yaptığı manevralar, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, etkinlikteki konuşmasında, İzmit ve Türkiye için anlamlı bir günde bulunduklarını belirterek, vatanın her karış toprağının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Geçmişi olmayan bir milletin geleceğinin de olamayacağını ifade eden Doğan, "94 yıl önce yapılan mücadele sonucunda İzmit düşman işgalinden kurtuldu. Bu vatan için verilen mücadeleyi unutmamalıyız. Dünü bilmek, yarınlara emin adımlarla yürümek anlamına gelir. Kentimizde geçmişimizdeki kahramanlıkları anlatan birçok anıtı ortaya çıkardık. Bunu kendimize borç biliyoruz. SOLOTÜRK grubu burada geçen yıl da gösteri yaptı. Biz onlarla güçlüyüz" diye konuştu.

Marina sahilde kurulan çadırda SOLOTÜRK baskılı şapka, tişört ve çeşitli ürünler satıldı, SOLOTÜRK pilotları, vatandaşlar için uçaklarının posterini imzaladı.

Öte yandan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın programındaki değişiklik nedeniyle törene katılamadığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title