Haberler

İzmit C Tipi Cezaevi Yıkılacak, Yerine Okul Yapılacak

İzmit'te 60 yıl önce yapılan ve bir süre önce boşaltılan Kocaeli C Tipi Kapalı Cezaevi'nin yıkımına yarın başlanıyor.

İzmit'te 60 yıl önce yapılan ve bir süre önce boşaltılan Kocaeli C Tipi Kapalı Cezaevi'nin yıkımına yarın başlanıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılımıyla yıkımına başlanacak olan cezaevinden boşalacak alana okul yapılacak.

İzmit'te 1955 yılında yapılan ve o yıllarda yerleşim alanı dışında olmasına rağmen bugün D-100 karayolu kenarında ve mahallenin ortasında kalan Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, aralarında Yılmaz Güney'in de bulunduğu birçok tanınmış kişi de hapis yatmıştı. Normalde 600 kişilik olmasına rağmen kapasitenin çok üzerinde hükümlü barındırılan, cezaevinde bu yüzden de geçtiğimiz yıl isyan çıkmıştı. İsyanın ardından sonra da buradaki  hükümlü ve tutuklular Kandıra T Tipi ve Düzce cezaevlerine dağıtıldıktan sonra boşaltılmıştı.

Yarın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle yıkımına başlanacak olan cezaevinden boşalanacak alana okul inşa edilecek. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Güney Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title