Haberler

İzmit Belediyesi'nden Tannur'un İddiaalarına Cevap

İzmit Belediyesi, MHP Kocaeli İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazif Tannur'un basında yer alan iddialarına cevap verdi.

İzmit Belediyesi, MHP Kocaeli İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazif Tannur'un Sarıcalar Köy yolu üzerindeki tarihi eserlerle ilgili basında yer alan iddiaları hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sayın Nazif Tannur'un bahsetmiş olduğu lahit kapağı, Sarıcalar Köyüne yapılan mahalle gezisi esnasında tespit edilmiştir. İddia edildiğinin aksine, lahit kapağının zamanında gerekli tedbirlerin alınmaması halinde telafisi güç ve imkansız sonuç doğurabileceği göz önünde bulundurularak, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 07.02.2012 tarih ve 25 sayılı ilke kararı doğrultusunda, 22.07.2014 tarihinde İzmit Belediyemizce Müze Müdürlüğü'ne nakledilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne resmi yazı ile bildirilmiştir" denildi.

Çeşmenin sarı fayansla kaplanması işi Belediye tarafından yapılmadığının belirtildiği açıklama şöyle devam etti: "Tescil işlemleri için Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna başvurularak restorasyon yapılıyor. Söz konusu lahit kapağı ile ilgili raporların hazırlanmasından sonra, Müze Müdürlüğü uzmanları denetiminde 10 Ekim 2014 tarihinde söz konusu eserler, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesine Belediyemiz tarafından nakledilmiştir. Belediyemiz bu çalışma için Müze Müdürlüğü'nün talebine istinaden iş makinası, teçhizat ve gerekli tüm çalışmalar için destekte bulunmuştur. Çeşme kaplaması daha önceleri yapılmış olup lahit kapağının taşıtılması sırasında çekilen fotoğraflarda bu durum açıkça görülmektedir. Ayrıca köylerde bulunan tarihi eser olmayan 30'a yakın çeşmenin Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan tip projeye göre ve köy dokusuna uygun doğal malzemeler kullanılarak tamiri gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title