Haberler

İzmit Belediyesi Drama Okulu Öğrencilerinden Tiyatro Şenliği

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kurulan Tiyatro ve Drama Okulu öğrencilerinin tiyatro şenliği büyük ilgi gördü.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla kurulan Tiyatro ve Drama Okulu öğrencilerinin tiyatro şenliği büyük ilgi gördü.

İzmit Belediyesi Tiyatro ve Drama Okulu 8-14 yaş grubu öğrencilerinin Müzik Dükkanı, Keloğlan ve Sultan Kızı ile Eyvah İşler Karıştı tiyatro oyunları Yahya Kaptan mahallesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Eyvah İşler Karıştı oyunun senaryosunu tiyatro okulunun öğrencileri, Müzik Dükkanı oyunun senaryosunu da Ayşegül Yıldız Ulaş yazdı. Üç oyunun da müziklerini Deniz Çakıcı'nın yaptığı tiyatro şenliğini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve vatandaşlar büyük bir ilgiyle izlediler.

Öğrencilerin gösterilerinden oldukça etkilenip gururlandığını söyleyen Başkan Doğan, "Tüm ailelerin en büyük arzusu çocuklarının büyüyüp, sağlıklı, mutlu, başarılı birey olduklarını görmektir. Onların yüzlerinin gülmesi bizim en büyük muradımızdır. İnşallah onlar, ülkemizin değerlerini koruyup, kollayacaklardır. Çocuklarımızın bu gelişimlerine katkı sağlayan anne babalara teşekkürü bir borç biliyorum. İzmit Belediyesi olarak sanatı önemsiyoruz. Hem bir hekim, hem de bir baba olarak çocuklara farklı bir gözle bakıyorum. Bizim çocukluk dönemimizde fen bilimlerine, matematiğe daha çok ağırlık verilirdi. Sadece fen bilimleri çalışmak insanın gelecekteki başarısını belirlemiyor. Günümüzde bunun önemini daha iyi anlıyorum. Biz sadece sol beyne ağırlık verip, sağ beyni unutuyoruz. Aslında yapılan sosyal faaliyetler çocukların sayısal zekalarına da önemli katkı sağlıyor. Bu sebeple İzmit Belediyesi olarak çocuklarımız için yapılan faaliyetler başta olmak üzere her yasta, her alanda sanatı destekliyoruz" dedi.

Çocuklara sanatı aşılıyoruz diyen Doğan, "Çocuklarımız için ürettiğimiz sayısız projeyle onlara sanatı aşılamaya çalışıyoruz. 7 yıldır mahallerimizdeki cep sinemalarımızda çocuklarımıza sinema imkanı veriyoruz. Başta köy okullarımız olmak üzere okullarımızda tiyatro var etkinliğimiz kapsamında her yere sanat aşılıyoruz. Çocuklarımızın sosyal becerilerini arttırmak için oyun alanları oluşturuyoruz. Çocuk Hakları Masasını Türkiye'de ilk defa biz kurduk. Çocuklarımızın haklarını öğrenerek sağlıklı bireyler olmalarını sağlıyoruz. Bu çocuklar, sadece annesinin babasının çocukları değil, onlar Türk milletimizin çocukları. Şair diyor ya bebeklerin, çocukların ulusu yok. Onların ağlamaları da kahkahaları da dünyanın her yerinde aynı. Herkesin belediye başkanı olarak onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Çocuklarımız seviniyor, biz onlardan daha çok seviniyoruz. Onlar bizim gözbebeğimiz" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, oyun sonunda öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Demirel İzmit Belediyesi Ayşegül Yıldız Nevzat Doğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title