Haberler

İzmirli Küçükler Kentlerini Öğreniyor

Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Konak Belediyesi, çocuklara kent kültürünü tanıtarak onların topluma daha kolay entegre olmalarını sağlayacak bir projeye daha imza attı.

Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Konak Belediyesi, çocuklara kent kültürünü tanıtarak onların topluma daha kolay entegre olmalarını sağlayacak bir projeye daha imza attı. Yaşadıkları kentin tarihini ve kültürünü tanıtmak adına başlatılan proje kapsamında ilçe sınırları içinde eğitim gören ilkokul öğrencileri için bir günlük tarih ve kültür turları başlatıldı. İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) işbirliğinde gerçekleştirilen geziler sayesinde minik öğrenciler İzmir'in tarihi ve kültürel değerlerini gezerek öğreniyor.

İlki Gültepe'deki Turgutreis İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle yapılan kent kültürü gezilerine 50 öğrenci katıldı. Deneyimli rehber eşliğinde İzmir'in binlerce yıllık tarihine ışık tutan tarihi yerleri ve müzeleri gezen öğrenciler, tur sayesinde hem öğrendi hem de keyifli bir gün geçirdi. İZRO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Soytürk'ün rehberliğinde gerçekleştirilen gezi kapsamında ilk olarak İzmir Sanat ve Tarih Müzesi ziyaret edildi. İzmir'in çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda elde edilen buluntular hakkında Soytürk'ten bilgi alan minikler, öğrendiklerini not etmeyi de ihmal etmedi. Müzenin ardından miniklerin ikinci durağı Agora Kazı Alanı oldu. Kazı alanını gezen öğrenciler 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir'in tarihi hakkında bilgi aldı.

KENTLİLİK BİLİNCİ GELİŞMELİ

Geziye katılan minikler için bir de sürpriz vardı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kültür gezilerine katılan öğrencileri Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'ndaki İZBEL Kafe'de düzenlenen öğle yemeğinde misafir etti. Minik öğrencilerden gezi hakkında yorumlarını dinleyen Pekdaş, başlattıkları kültür gezilerinin amacının kentlilik bilincini erken yaşlarda kazandırmak olduğunu söyledi. Kentte yaşayanların kentini iyi tanıması gerektiğini dile getiren Başkan Pekdaş, "Biz çocuklarımızın yaşadıkları şehri iyi öğrenmelerini, kentlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu bilinci oluşturmaları için de bu gezileri tertip ediyoruz. Düzenlenen gezilerin amacı kentlilik kültürünü, kente sahip çıkma bilincini geliştirmek. Çabamız çocuklarımız, gençlerimiz, kentimiz için" diye konuştu.

HEDİYELER PEKDAŞ'TAN

Gezide çocuklara rehberlik eden İZRO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Soytürk de Konak Belediyesi'yle birlikte yürüttükleri projenin önemine değinerek, "İnsan tanıdığı bir yeri, kişiyi veya objeyi sevebilir. Tanımadığınız bir şeye karşı sevginiz de olamaz. Eğer yaşadığınız kenti tanıyor iseniz seversiniz. Bu anlamda Konak Belediyesi'nin katkıları bizim için çok değerli" dedi. Geziye katılarak keyifli bir gün geçiren minikler günün sonunda Körfez manzarası eşliğinde yemeklerini yedi. Yaşadıkları kentin kültür ve tarihini öğrenin miniklere günün anısına hazırlanan armağan ve katılım belgeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title