Haberler

İzmirli Hekimin Büyük Başarısı

9 Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cerrahisi Derneği'ne başkan seçilerek Türkiye'de bir ilke imza attı.

9 Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Öztekin Oto, Avrupa Kalp Damar

Cerrahisi Derneği'ne başkan seçilerek Türkiye'de bir ilke imza attı. Başarılı doktor, elde ettiği başkanlık döneminde planlanacak kurs ve çalışmalara Türkiye'deki merkezleri ve Türkiye'deki meslektaşlarını dahil etme imkanı sağlayacağını söyledi. İki yıldan beri Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği'nin yönetim kurulunda treasurer münasip üye olarak görev yapmakta olduğu belirten Prof. Dr. Öztekin Oto, başarısını şu sözcüklerle ifade etti; "Bu yıl ki 61. Kongrede European Society for Cardiovascular-Endovaskülar Surgery'ye başkan seçilmiş bulunuyorum.Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk kez bir Türk doktor

kardiyoloji ve kalp damar cerrahi dalında başkanlık konumuna geçmiş bulunuyor.Bu ülkemiz açısından onur verici.Aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi olarak bunu başarmış olmaktan gurur duyuyorum. Öte yandan Türk meslektaşlarımız açısından da çok cesaret artırıcı.Açılan bu yolda daha büyük başarılara ulaşılacağından eminim.Ülkemizdeki kalp hastaları açısından da önemli olduğunu düşünüyorum."

Başarısını meslekteki yaptığı çalışmalara, özgün ameliyatlar, yayınlarımız düzenlediğimiz bilimsel toplantılarda bağlayan Oto,hastalarımız artık Türk doktorlarına güvenle başvurabileceklerini ifade etti.Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği'nde Avrupalı Kalp Damar Cerrahlarına mezuniyet sonrası eğitim verme çalışmaları yapıldığını anlatan 9 Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Öztekin Oto, şunları söyledi: "Başkanlığım döneminde planlanacak kurslar ve çalışmalar da Türkiye'deki merkezleri ve meslektaşlarımı dahil etme olanağı bulacağımı umut ediyorum. Bu ülkemiz için bir başlangıç bundan sonra birçok büyük başarıların geleceğine inanıyorum"

MÜTEVAZİ OLAMAYIZ

Kalp Damar hastalıklarında yaşam kurtarmak açısından önemli bir dal olduğunu vurgulayan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda, üniversite olarak mütevazi olamayacaklarının altını çizerek şöyle konuştu; "9 Eylül Üniversitesi hemen her alanda ulusal ve uluslararası derneklerde başkanlık yapmış bir çok öğretim üyemizi barındırmaktadır. Gerçekten 34 yıllık bir fakültede bu kadar süre içinde isim yapmış dallarında iyi yetişmiş doktorlarımızın olması İzmir için 9 Eylül için övünç kaynağımız. Bunda mütevazi olmamalıyız. Gerçekten biz başarılıyız ve iddialıyız. Kalp nakli dahil bir çok ameliyat üstün başarıyla yapılmakta. Burada Öztekin Oto hocamızın ekibinin de başarısı var. Bir elin nesi var iki elin sesi var örneği. Kendisini sadece Türkiye'de kabul ettirmiş değil Avrupa'da da kendini kabul ettirmiş bir hekim.Böyle bir derneğe başkanlığa seçilmesi fakültemiz adına övünç kaynağıdır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

yasemin şenjaswini22@hotmail.com:

merhaba benim babamda hem bypass hemde sah damari ameliyati olacak yesilyurt arastirma hastanesi yapicak ama cok endiseliyiz isterdimki ameliyatini siz yapin keske sevk etselerde siz yapsaniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title